Реклама / Ads
178| 37521 |03.02.2012 НОВИНИ

Костов бесен, праща 10 въпроса за трагедията в Перник

.
Иван Костов
Няма да остави този случай така, зарече се лидерът на ДСБ и предупреди, че ако комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложи на БСП, ДПС и "Атака" да създадат контракомисия.
 

Иван Костов, лидер на ДСБ, изпраща писмо с 10 въпроса във връзка с трагедията в Перник до председателя на временната анкетна комисия Кр. Ципов. Искам да предупредя г-н Ципов и колегите от ГЕРБ, че пернишката общественост знае отговора на повечето от въпросите и ги задава чрез мен, за да се увери, че НС е в състояние на брани интересите на обществеността, каза в парламента самият Костов и добави, че няма да остави този случай така.

Бесен съм и ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от БСП, ДПС и "Атака" да създадем контракомисия, която да потърси отговора на всички тези и други въпроси. Легитимността на комисията ще бъде легитимността, с която разполага всеки един от народните представители, добави Костов.

Ето и въпросите:

- Бил ли е Стойчо Стоев сътрудник на някоя от службите на МВР?
- Защо му е разрешено да ползва оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление?
- Защо след издаването на заповедта за задържането му не е било иззето оръжието?
- Ще бъдат ли изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти, за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК?
- Защо, след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия?
- По силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен при условията на СРС и има ли записът доказателствена стойност пред съда?
- Колко случая на изнудване има в България, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице?
- В колко от известните досега случаи жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането?
- Съдията при гледане на мярката за неотклонение на Марио Любенов заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък?
- Има ли връзка въпросното лице със Стоев и местните босове на наркотрафика?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 7277 |02.02.2012 Ив. Костов: Самоубийството в Перник е елиминиране на свидетел . 101| 6079 |31.01.2012 Ив. Костов: Прекомерната информация даде дефекти . 59| 5708 |24.01.2012 Костов: След толкова гафове Цветанов да подаде оставка . 5| 5616 |17.01.2012 Режат отпуските на чиновниците, пращат ги 7 дни на курс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads