Реклама / Ads
2| 4926 |24.02.2015 НОВИНИ

Г. Костов: Има нарушения и при "законната" сеч

.
Зам.-министърът на земеделието Георги Костов
През последните години възникна проблема с незаконната сеч в България. Аз обаче не си спомням друго управление, което за такъв кратък период да е предприело конкретни мерки за ограничаването й. Ние имаме достатъчно добри специалисти, които си вършат добре работата по контрола на сечта и установяването къде тя трябва да бъде извършвана.
 
Това заяви зам.-министърът на земеделието Георги Костов пред бТВ.

Имаме множество сигнали за палежи, спукани гуми и други криминални деяния към служители на горските стопанства, които вече си вършат съвестно работата. Кметовете по места знаят обикновено кои са хората, които извършват подобни криминални деяния и нека да мислят за жителите на общината си, а да не се сещат за тях само по време на избори, препоръча Георги Костов.

Всички в държавата, на всички нива, трябва да се хванем и да работим заедно, за да може да се борим срещу прекалената сеч в нашата страна - най-вече незаконната, но и тази, която по принцип е законна като разрешение, но всъщност се сече повече от предвиденото.

Друга практика е, когато на дадени места се разрешава да се извършва определена сеч, но поради по-трудната достъпност и икономически неизгодност за дадените фирми, те извършват сечта на по-достъпните места, на малка площ и именно подобна сеч прави лошо впечатление на хората, въпреки че може сечта да е абсолютно законна.

Частна, общинска или държавна гора, тя е от обществен и граждански интерес и ако се налага ще се приемат законови промени, които да ограничат поголовната сеч в горите, заяви Георги Костов.

Глобално на национално ниво състоянието на българската гора и нейната продължителност на живота е добра, проблемите се по-скоро на отделни места и райони и именно там трябва да насочим усилията си за контрола и предотвратяването на незаконната сеч, обобщи Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5012 |18.02.2015 Георги Костов: Ямболската полиция е първа по успех в страната . 5| 4632 |12.02.2015 Цацаров: Има законови нарушения по "Червеи", ще има обвинения . 4| 5136 |11.02.2015 Бойко Рашков: 8-те нарушения по „Червеи” са в прокуратурата . 20| 5658 |31.01.2015 Костов: Недоверието към кабинета „Борисов" е по-голямо от това на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads