Реклама / Ads
15| 4924 |23.10.2011 НОВИНИ

Костов очаква демократични избори

.
Иван Костов Източник: Булфото
„Гласувах за Синята коалиция - за Прошко Прошков и Румен Христов. Очаквам тези избори все пак да бъдат демократични, защото се натрупаха много притеснения и подозрения, че няма да бъдат такива, тъй като има твърде много насилие, твърде много подкупност в политическата ни система, която слезе и към местната власт".
 

Това заяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов минути след като гласува в столичното 50-то СУ „Васил Левски" в „Драгалевци". Той каза, че това е надеждата му, но посочи, че не очаква висока избирателна активност.

 

„Считам, че социолозите са прави, още повече, че списъците, които бяха представени за хора, които могат да гласуват, съдържат твърде много лица, несъразмерно спрямо преброяването на населението", заяви още той. Костов предполага, че това гласуване ще бъде сложно за много хора заради големия брой бюлетини на места. Според него е възможно да има недействителни бюлетини.

 

„Много ми се ще да вярвам, че всичките тези хора, които са тук, за да изпълнят гражданския си дълг днес, няма да допуснат фалшификации", коментира лидерът на ДСБ. По думите му, това е сигурно вярно за „Драгалевци", където никой няма да бъде уплашен лесно. Костов обаче изрази съжаление, че ситуацията в страната не е такава.

 

Той каза, че ако тези избори бъдат тест за новия изборен кодекс, вероятно след това върху авторите му ще се изсипят много тежки критики и те ще трябва да бъдат готови да го променят. На въпрос дали според него избирателите са достатъчно добре информирани, Иван Костов каза, че според него не е.

 

„Мисля, че т.нар. гражданско българско общество не направи нищо, за да го доведе до урните", коментира още той.

Костов изрази предположение, че политическите партии не са успели да мотивират хората да отидат да гласуват. Той каза, че очаква по-ниска избирателна активност и основната причина за това според него е, че ГЕРБ и БСП не са направили кампания в полза на това да се гласува.

 

На въпрос дали според него е успешна кампанията срещу купуването и продаването на гласове, Костов отговори: „Не мисля, че е успешна. Ние ще следим внимателно секциите, които са изложени на най-голям риск от купуване на гласове", обяви лидерът на ДСБ.

 

По думите му това са ромските секции. Той обясни, че от Синята коалиция ще направят анализ и в понеделник ще обявят какво са видели, анализирайки този вот. Лидерът на ДСБ дойде да гласува заедно със съпругата си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4792 |23.10.2011 Външно командирова 129 служители за изборите . 9| 6830 |21.10.2011 Как да гласуваме при избори 2Х1 . 16| 6301 |21.10.2011 Интелектуалци: Изборите са "купон" за захлебване . 31| 7026 |19.10.2011 Мл. Червеняков: Като тези избори други не помня! Страх!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads