Реклама / Ads
Frognews
45| 4308 |25.10.2010

Костов окончателно отсвири Бюджет 2011

.
ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2011 в този му вид, който е бюджет на изоставените поради страх реформи. Иван Костов ще гласува против бюджетите на НЗОК и НОИ за следващата година.

"Ако подкрепим централния бюджет за следващата година това означава, че сме се отказали да бъдем гарант и коректив за това, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата, добави той. Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, но правителството все още има възможност да се яви на "поправителен" и да изтегли бюджетите, допълни Костов.

Ние ще гласуваме и против бюджета на ДОО, защото е прокризисен, продължи той. Увеличаването на осигурителната вноска, на осигурителните прагове удря малкия и средния бизнес на безпринципна основа, т. е. който е бил честен ще плати повече, а който не е - по-малко, обясни той. Според Костов този бюджет тласка всички, които се самоосигуряват да укриват доходи. Ако се направи опит да се приберат парите на частните пенсионни фондове аз ще подпиша петиция за сезиране на КС и ще подкрепя протестите на ощетените, добави той.

Ще гласуваме против бюджета на НЗОК, защото се нарушават три закона на страната, заяви Костов. Касата няма право да прехвърля средства на който и да било, тя няма как да прави трансфери към Министерството на здравеопазването, тя плаща само за извършена медицинска дейност на осигурените лица, коментира лидерът на ДСБ. Да се прехвърлят пари за спешна медицинска помощ, за лечение на онкоболни и за трансплантации противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, поясни той. Няма такъв модел в Европа касата да плаща за това и с парите на осигурените лица да плаща лечението на неосигурените.

Имаме надежда, че бюджетът на НЗОК не е приет окончателно и призоваваме здравният министър да го изтегли, за да не влиза в система от закононарушения, каза Костов. Това правителство отива към национализация на парите на осигурените лица, за да се гарантират здравните услуги на неосигурените – това не може да се прави, това е крайно лява политика, така синият лидер обобщи позицията на ДСБ.

Начинът чрез който ще изразим неподкрепата си за централния бюджет ще го съгласуваме в Синята коалиция на парламентарната група във вторник - да не участваме в гласуването, да напуснем - има различни форми, предположи Костов. Този подход не е своеобразен вот на недоверие, но е израз на несъгласие с политиката на управляващите, убеден е той. Продължаваме да водим битка с управляващите, която все повече изглежда, че не можем да спечелим, опитваме се да ги върнем към разума, заключи лидерът на ДСБ. Ако не успеем , ние се явяваме самостоятелно на изборите следващата година като Синя коалиция плюс, надяваме се, завърши изявлението си днес Иван Костов.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Костов: Нe e добре, че Борисов мълчи за Трактора 14| 6481 |19.10.2010 . Сините пак бесни на Бойко заради бюджета 4| 3872 |19.10.2010 . Министър Дянков отсвири Алма Матер 8| 3962 |18.10.2010 . Сидеров отсвири комисията за контрол на ДАНС в парламента 17| 5072 |14.10.2010

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ