Реклама / Ads
27| 6212 |29.03.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Първанов е президент на олигарсите

.
Лидерът на ДСБ Иван Костов обяви президента Георги Първанов за шеф на олигарсите и провалената тройна коалиция. Бившият премиер повтори думите на Екатерина Михайлова пред Frognews.bg и заяви, че след събраните 162 подписа Първанов не е президент на всички българи.
 

"Първанов остава президент на едно минало време, време на олигарсите и на тежките злоупотреби", каза на пресконференция Иван Костов. Той обвини държавния глава, че не е намерил сили да застане зад едно правителство, което да изведе България от кризата. ДСБ отново обявиха, че категорично ще подкрепят отстраняването на президента в пленарна зала. Тъмносините обаче няма да участват в дебата, ако опозицията го превърне в спор за антикризисните мерки, а не за нарушаването на Конституцията от президента. Костов припомни, че е приготвил папка с шест доклада на главния инспекторат на Министерски съвет за нарушения между 2004-2007 г., с които ще сезира днес главния прокурор Борис Велчев. "Този доклад навремето не е стигнал където трябва, както и не са били предприети мерки", каза лидерът на ДСБ и допълни, че става дума за нарушения на трима енергийни министри - Милко Ковачев, Мирослав Севлиевски и Румен Овчаров. 

"Не трябва да се вдига ДДС, защото това е прокризисна мярка", добави още лидерът на ДСБ Иван Костов.По думите му Министерството на финансите очаква да отчете 7 млрд. и половина лева по-малко реални приходи, отколкото са записани в Закона за бюджета. На фона на тази мрачна картина трябва да се добавят сключените договори за извършена работа и неразплатените обществени поръчки, каза той. По повод скрития дефицит от 2,150 млрд. лева Костов коментира: "Това е истински скелет в гардероба”.

"За да стабилизират изпълнението на бюджета и за да отчете малък дефицит, финансовият министър Симеон Дянков е задържал ДДС, за да успее да влезе в зададените от него параметри и да покаже в бюджета по-малък дефицит, но за сметка на това европейската статистика ще излезе с 2 млрд. лева дефицит", допълни Костов.

Той заяви още, че Симеон Дянков и Бойко Борисов не са съумели да отразят цялата криза, която е завещание от предишното правителство. "Всяка една от кризисните мерки трябва да бъде приета и дебатирана от Народното събрание", призова лидерът на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5009 |29.03.2010 Първанов: Имам си работно място, няма да ходя в парламента . 39| 6278 |28.03.2010 Ив. Костов: Има Октопод в енергетиката . 61| 5193 |28.03.2010 Г. Първанов: Импийчмънтът обедини четворната коалиция . 37| 4834 |28.03.2010 Станишев привидя символика за Юда, Христос и президента на Велика сряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads