Реклама / Ads
18| 13498 |10.03.2015 НОВИНИ

Кръгът #КОЙ нападна О. Донев и "Токуда банк" по модела КТБ

.
Огнян Донев
"Токуда банк" вече е с нови собственици. Това са съдружниците в "Софарма" Огнян Донев и Венцислав Стоев. Сделката е била финализирана в понеделник. За да бъде осъществена са били осигурени всички задължителни документи и разрешения. Веднага срещу Донев и банката започна злостна кампания от медии на кръга КОЙ.
 
Два независими източника съобщиха за Фрог нюз, че депутат от ДПС, олицетворяващ този кръг, е издал заповед до медиите си Донев и "Токуда банк" да бъдат сринати, както Корпоративна търговска банка през лятото на 2014 г. Депутатът заявил още на васалните си медийни началници, че управителят на БНБ Иван Искров, както и прокуратурата били в ръцете му и щели да памагат, както в случая с КТБ.

Като пример той дал прокурорското разследване срещу Донев и оневиняването на Любомир Павлов, бивш съдружник на Донев в купуването на Пресгрупа "168 часа" и "Труд". Именно негова била заслугата Павлов, наричан от някои Любо Пъпката, да отърве преследването, заради оказани "услуги".

 

В Европейската комисия вече има доклад по скандала с КТБ, който описва всички действия, предприети срещу банката преди девет месеца. В документа са отразени медийните атаки, натискът на МВР и прокурори срещу фирми и служители на фирми, свързани с Цветан Василев, неадекватните решения на БНБ, финансовото министерство, квесторите и пр.

 

Ако прокуратурата и в случая с "Токуда банк" не реагира срещу атаките, България ще се прочуе, като единствената страна в ЕС,  в която държавата съдейства на мафиотски кръгове да сриват безнаказано финансови институции.

 

Запознати твърдят, че злобата на кръга КОЙ идва от неуспешните му опити да заграби банка "Виктория", а след това и "Токуда банк". Като компенсация #КОЙ се опитва да превземе с измами предприятията "Рубин" в Плевен, "Дунарит" в Русе, Петрол, Виваком и др. Прокуратурата обаче кой знае защо не реагира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4620 |02.03.2015 Пак нападнаха лекарски екип . 35| 7483 |25.02.2015 Сидеров нападна Валери Симеонов за гей порно . 0| 4505 |18.02.2015 Пак нападнаха екип на спешна помощ в Хасково . 45| 5904 |18.02.2015 Орешарски изпълзя и нападна Горанов за 16-те млрд дълг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads