Реклама / Ads
10| 4672 |05.09.2011 НОВИНИ

Край на дървените ваканции

.
Сергей Игнатов
Онлайн обучение на учениците ще сложи край на грипните или дървени ваканции у нас. Това обеща образователният министър Сергей Игнатов вчера във Варна.
 


Той обясни, че с електронизацията на всичките над 2500 училища през 2012 година децата ще могат да се обучават онлайн. Просветният министър каза още, че в момента се преговаря с колегията  в чужбина, за да се избере най-добрата електронна платформа.

„Искаме да електронизираме целия учебен процес, което означава, че освен обратната връзка родителите ще знаят какво става в училището”, допълни Игнатов.


Той обясни, че електронното обучение ще позволи децата ще бъдат обучавани онлайн и ако има такава ваканция, те няма да губят учебно време. Министърът каза, че система ще позволи освен това децата да бъдат изпитвани онлайн. Всички уроци, както и бъдещите тестове за изпитване, ще бъдат качени в мрежата. Системата ще даде възможност на родителите да знаят какво става в училище и да имат обратна връзка. Осигурени са средства за интернет в селата и за компютърни класове там, където има средищно училище, увери министър Игнатов.


„Притеснения винаги има, но нещата се развиват и ние не можем да изключим технологиите, още повече че развитите страни отдавна са въвели тази система”, коментира Игнатов.


За да стартира проектът, трябват 3 млн. евро, които са осигурени от европейските фондове.


„В момента сме в преговори и трябва да изберем най-добрата действаща електронна платформа, за да може от следващата учебна 2012 година да пристъпим към електронизация на учебния процес във всичките над 2500 училища в страната”, допълни министърът. Игнатов посочи, че това, което е важно и всички го очакват, е законът за предучилищното и училищното образование. Той ще се гледа тази сесия на парламента и е включен в програмата му. Според министъра със закона се прави първата решителна крачка и след 10-и клас на учениците се дава по-голяма изборност, независимо дали ще изберат професия или някаква област на развитие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5852 |30.08.2011 Вълна помете пет деца край Созопол . 33| 5365 |15.08.2011 МВР слага край на парите "под масата" . 2| 4969 |12.08.2011 Изографисват скален храм край Русе . 2| 5345 |11.08.2011 Буря потопи яхта и лодка край Созопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads