Реклама / Ads
37| 5698 |10.03.2014 НОВИНИ

Крим преминава към руската рубла!

.
Властите в Крим възнамеряват във вторник, 11 март, да предложат проект за преминаване към руската рубла, предаде Фокус. Това е съобщи в Туитър премиерът на Крим Сергей Аксьонов. Още утре ние ще представим проект за преход към зоната на рублата. Ще се постараем да сменим валутата безболезнено за гражданите и бизнеса", подчертава той.
 

По-рано в понеделник изпълняващият длъжността председател на Севастополската градска държавна администрация (СГДА) Дмитрий Белик съобщи, че Севастопол е направил руския език официален за водене на държавната документация, предаде ИТАР-ТАСС.

 "В съответствие с нормите на международното право, взимайки под внимание това, че руският език е роден за по-голямата част от жителите на града, СГДА постанови той да се използва като официален при водене на цялата държавна документация", се казва в разпореждането, подписано от Белик.

 След евентуалното влизане на Крим в състава на Руската федерация жителите на републиката ще могат сами да решат какъв паспорт да притежават- руски или украински.

 Въпросът за влизането на Крим в състава на Русия трябва да бъде решен на референдум, който ще се проведе на 16 март.

 Сергей Аксьонов предложи на кримските татари места във всички органи на властта в украинската автономна република, включително вицепремиерски пост, два министерски портфейла и високи длъжности в други ведомства. Аксьонов заяви, че ще нараснат двойно и помощите за кримски татари, завърнали се на полуострова след депортацията през 1944 г. Аксьонов и заместникът му Рустам Темиргалиев преговарят с кримските татари, за да ги убедят да участват в предстоящия референдум на 16-ти март, пояснява РИА Новости. По-рано неофициалният кримскотатарски парламент - Меджлисът, ги призова да бойкотират вота, напомня Лента.

 Новите власти в Крим изразиха готовност да допуснат на своя територия наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, вицепремиерът Рустам Темиргалиев, цитиран от Интерфакс. Допускането на наблюдатели в Крим е едно от основните искания на Запада в преговорите с Русия за деескалация на украинската криза.

 Междувременно в Крим бе прекъснато излъчването на всички украински телевизии. На техните честоти се приемат руски телевизионни канали. От местните предава само държавният телевизионен и радиоканал "Крим".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5578 |10.03.2014 Местан: След евроизборите се преминава от оцеляване към пълноценна работа . 7| 5383 |08.03.2014 Атака в Крим без нито един изстрел . 52| 6332 |07.03.2014 Дянков влиза в надзорния съвет на руската ВТБ банка . 28| 6865 |07.03.2014 Нападнаха български журналист в Крим (Видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads