Реклама / Ads
16| 10755 |23.02.2010 НОВИНИ

Криминалисти спипаха нов "Факир"

.
Полицията е спипала още един престъпник, който е част от групата за отнемане на коли. 9 души бяха арестувани преди това при полицейска операция.
 

Те са автокрадци, като сред тях са познатите с прозвищата Беззъбия, Стоян Дългия, Цветомир Синигера, Енота, Пайко, Жоро Турчина. При обиските у тях са намерени газов пистолет и фалшиви документи за автомобили.

Автокрадците тормозели София с кражби на луксозни и не дотам автомобили. Всички били много агресивни. Акция "Факирите" е започнала рано сутринта и продължава.

Специализирана полицейска операция с кодовото име „Факирите”
е започнала рано тази сутрин в София. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви по БНТ, че тя е започнала в 6.00 часа и се осъществява от СДВР и главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

„За мен е важно да запазим системния подход на МВР постоянен. Колкото повече операции, толкова повече резултати и толкова повече доверие в обществото в правохранителната система”, заяви Цветанов.

„Тази сутрин пристъпихме към реализация на всичко, което имахме като доказателства и информация за тази организирана престъпна група.
Намерени бяха документи с чужда собственост на автомобилите, пренабити номера на автомобили, технически пособия, които позволяват да могат да бъдат отключвани и подкарвани съответните автомобили, всичко свързано с една добре стройно организирана престъпна група, занимаваща се с противозаконно отнемане на моторни превозни средства, обясни Цветанов.

Акция „Факирите” е насочена срещу автокрадци. Малко по рано бяха задържани петима: Стоян Дългия, Цветомир Синигера, Енота, Пайко и Жоро Турчина. Те били изключително агресивни и подготвени и тормозели гражданите на София с кражби на автомобили. При обиските, които продължават, са намерени техника за запалване на автомобилите, един газов пистолет, фалшиви документи за собственост на автомобили, изрязани рами на автомобили”. Те били сериозна, стройна група, а наименованието Факирите много им прилягало, добави министър Цветанов. Крадяли коли от целия спектър. Министърът каза, че дори и да ги пуснат, трябва системно такива лица да се задържат.

Операцията се извършва на територията на „Люлин”, „Дружба”, „Студентски град”, Вакарел, Своге, „Толстой”, „Манастирски ливади”. Заедно с „Факири” се правело и така нареченото привеждане в известност и профилактика на криминалния контингент. Т.нар. силоваци, в т.ч. и участващите в мокри поръчки трябвало да се задържат. Тези лица били свързани помежду си, затова не било изключено някой да даде полезна информация по други дела. Системен щял да е подходът в МВР, увери Цветанов и каза, че разследването по "Октопод" било само на 10-15 дни. Това е Рубикон, или ще има държава, или не, добави той. Вчера имало оперативка по тази тема, било важно да се документира целият процес, вкл. и на прането на пари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5245 |04.01.2010 Спипаха Кубето - известен автоапаш . 2| 5171 |29.12.2009 41 540 евро и 1600 $ спипаха митничари . 4| 7071 |22.12.2009 Спипаха пети от "Наглите" . 0| 4977 |15.12.2009 Турци спипаха нашенец с над 2 кг. хероин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads