Реклама / Ads
9| 4717 |14.07.2020 НОВИНИ

Крум Зарков: Трябва да излезем от порочния кръг, в който се върти държавата

.
Крум Зарков Източник: БГНЕС
Аз съм всеки ден на протестите от самото им начало и то не като представител на БСП, а като човек, който вижда, че нещата в България се развиват по ненормален начин и иска това да престане. Искам, както и другите граждани, да се спазват правила от всички - и от политици, и институции и да не живея в държава, която е на първо място по корупция и всички негативни показатели.
 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков пред БНТ. Той подчерта, че никой не може да помрачи естествената енергия на хората, които са излезли на протеста.


"Внасяме вот на недоверие отново за корупция, защото държавата се върти в порочен кръг. Няма да излезем от него, ако не го разкъсаме. Ще е добре за България този вот да мине и това правителство да си отиде", категоричен бе Зарков. Той припомни, че БСП е внасяла вотове на недоверие за вътрешния ред и сигурността в страната, за здравеопазването и за екологията: "Доказа се, че бяхме прави. Цялото общество видя полицейското насилие на протестите, видя се лошото състояние на здравната ни система, както и боклуците, заливащи България, и застрояването на плажове и природни паркове."


"Днес Корнелия Нинова е провела разговор с Александър Паунов и е взето решение той да напусне парламентарната група на "БСП за България". Той не е член на БСП и е депутат от наш коалиционен партньор", поясни социалистът. Той обясни, че това, с което Александър Паунов е укорим, е че е обяснил какви ще са действията на парламентарната група на левицата. Зарков посочи, че с това разговорът за БСП приключва, но едва сега започва за прокуратурата: " Каква е разликата между действията на Васил Божков, който публикува чатове с финансовия министър и премиера, и прокуратурата, която публикува чатове с президента, с народен представител и с журналист. Когато държавата употребява репресия извън процедурните правила, това е насилие, а не правосъдие."

 

Крум Зарков допълни, че начинът, по който действа прокуратурата е абсолютно непремлив, и според него по този начин се дискредитира сама.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5075 |14.07.2020 Христо Христев: Нашата Бастилия все още не сме я превзели. И трябва да продължим . 15| 20726 |14.07.2020 Проф. Пламен Киров след позицията на САЩ за протестите: Борисов трябва да реши какво ще прави в бъдеще . 9| 4764 |12.07.2020 Журналист: Картаген на корупцията в България трябва да бъде разрушен . 21| 6091 |12.07.2020 Илхан Андай: Борисов вече не може да се прегърне с ДПС. Трябва да покаже, че не е зависим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads