Реклама / Ads
6| 4758 |07.02.2015 НОВИНИ

Кунева с мерак за повече кандидат-кметове

.
Меглена Кунева
Реформаторският блок има амбицията да издигне кандидати на повечето места и през местните избори да докаже допълнително, че е силен и консолидиран субект. Това заяви пред журналисти в Кюстендил вицепремиерът Меглена Кунева, съобщиха от партията. Тя е категорична, че РБ вече е демонстрирал успех във властта, защитавайки свои каузи като върховенството на закона и мерки за икономическия растеж.
 

В Кюстендил се привежда заседание на Националния съвет на „Движение България на гражданите". Основните теми са постиженията на партията и на РБ в управлението и предстоящите местни избори, съобщи Нюз. Бг.

 

Кунева е на мнение, че реформаторската политика за борба срещу корупцията изисква политическата подкрепа от всички партии. Стратегията и планът за действие срещу корупцията, които тя изготвя заедно с правосъдния министър Христо Иванов и Министерството на вътрешните работи, ще бъдат готови през март. За да станат факт обаче мерките трябва да бъдат подкрепени от коалиционните партньори, подчерта Меглена Кунева. Тя е категорична, че корупцията възпрепятства икономическото развитие на страната и са необходими упорити действия срещу нея. Кунева посочи, че в момента е почти готов анализът както на успехите, така и на неуспехите на досегашните стратегии за борба с корупцията. Тя изтъкна, че досега в България се подценява тази първа стъпка на оценка.

 

Новата концепция ще бъде изготвена именно на база този анализ. Вицето коментира, че акцент в нея ще бъде натоварването на един орган с функции за анализ и контрол на имуществото и конфликта на интереси. Меглена Кунева обяви, че ще бъде създадена и единна форма за деклариране на имуществото, която да служи пред всички органи - НАП, Сметна палата, Комисия за предотвратяване конфликт на интереси - за да може по-ефективно да се открива и санкционира „необяснимото" забогатяване.

 

Кунева и двамата зам.-председатели на ДБГ Найден Зеленогорски и Димитър Танев обсъдиха с кмета на Кюстендил Петър Паунов и областния управител Виктор Янев взаимодействието между централната и местната власт и борбата с корупцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4440 |07.02.2015 Цените на петрола се повишиха с повече от 2% . 5| 4557 |07.02.2015 Д. Добрев: Консумираме три път повече енергия, отколкото в Германия . 11| 4830 |06.02.2015 Кунева: От войната у нас се спасяват майки с деца, а не терористи . 5| 4934 |31.01.2015 Станишев: Различният Борисов прилича повече на президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads