Реклама / Ads
24| 4944 |18.06.2014 НОВИНИ

Кутев: Конгрес ще реши съдбата на Сергей

.
Трябва да се свика конгрес и такъв ще има най-вероятно преди изборите, посочи червеният депутат. Той допълни, че форумът ще реши съдбата на лидера Сергей Станишев и е възможно да има вътрешно партиен избор на председател.Това каза депутатът от БСП Антон Кутев по bTV.
 

Силно преувеличени са твърденията, че на пленума на градската организация на БСП е имало искания за оставка на лидера. Прекалена е вътрешната активност на Румен Овчаров. Така Антон Кутев думите на Овчаров "Мислете за Станишев като минало", цитирани днес от в."Преса". Това са журналистически интерпретации. Аз присъствах на пленума, журналистите - не, отсече Кутев, но все пак призна, че сбирката е била остра и критична, и организацията се самокритикувала.

Според него голяма част от мненията за оставка се формират от публикациите в медиите. Те повтарят една мантра, която влияе и на хората. Станишев не е загубил - факт е, че в момента е в управлението. Кога преди това сме имали 84 депутата?, попита Кутев. Само при Жан Виденов сме имали толкова, поясни той. Имаме си начин на взимане на решения и той ще се спази.

Антон Кутев посочи, че смут в редиците им е всял и отцепилият се Георги Първанов. "Първанов преди да се отцепи направи всичко възможно да убеди хората, че изчезваме, но беше опроверган".

Кутев беше категоричен, че свикването на КСНС за избори е било нелепо. Няма нищо по-добро от това да се разберат институциите. Разумният път за всички е да се разберем кога да се проведат предсрочни избори. Оставката си ще подаде министър-председателя, но той ще го направи по разумен начин. Всички питат БСП какво е свършило правителството. БСП е мандатоносителят. ДПС не ни изпревариха с решението за предсрочни избори. Първата цел на БСП беше създаването на правителството.

Има двама партньори във властта, единият хвърля мандата, но това не значи, че сме се провалили. Пенсиите са се вдигали само, когато БСП е на власт, убеден е Кутев. Депутатът от БСП коментира и конфликта между депутатът от ДПС Делян Пеевски и шефът на КТБ Цветан Василев. "Политическият процес нямаше нищо общо с Василев и Пеевски, несъгласието по определени теми доведе до падането на кабинета".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4922 |16.06.2014 Бурите надуха цените на черешите и кайсиите . 23| 4932 |14.06.2014 Антон Кутев: БСП ще се разпадне без Станишев . 6| 4578 |12.06.2014 Кутев: Няма съмнение, че това правителство си отива . 40| 4903 |10.06.2014 Кутев: НС на БСП даде мандат на Станишев за избори в кратки срокове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads