Реклама / Ads
14| 7185 |21.02.2014 НОВИНИ

Лекари сочат как да борим рака, който дебне

.
Проблемът рак в световен мащаб е много голям, а в последните години статистиката показва тревожна и забързана програма на рака, заяви по БТВ д-р Виргиния Георгиева.
 

Преди повече от 100 години българите са били известни със своето дълголетие, нещо, което вече не е така. За да се уточни или отхвърли едно лекарство за борба с рака, са нужни много дълги години. Дотогава обаче болните от рак не чакат.

Основната тема е как да се предпазим от бездушието на държавата при борбата с рака, каза д-р Христо Дамянов, който работи в областта на интегративната онкология. Според него това е изключително тежък проблем.

Витамин В 17 е натурален продукт, бил е предмет на интензивни проучвания и множество данни показват, че извлечен от различни продукти,  има сериозно въздействие на ниво експериментални проучвания. В един момент обаче те сменят посоката си и се появяват други данни, които твърдят, че този продукт би могъл да е отровен, разказа д-р Дамянов.

Някои лекари смятат, че силата на амигдалина е директно върху туморните клетки, каза д-р Георгиева. И посочи, че в 21 в. се говори за интегративна медицина - класическа, но допълнена и с алтернативни възможности. За онкопрофилактиката е важно да се говори, преди да се стигне до заболяване, а у нас сме в задънена улица. Хроничният стрес и нерационалното хранене са основните проблеми.

Програмата за профилактика е свързана със здравната култура на обществото ни, а тя е много ниска, констатира д-р Дамянов. И каза, че не може да имаме успехи при хаос в здравеопазването. Колегите напускат, защото те са доведени до степен на отчаяние, каза д-р Георгиева.

В днешно време най-важна е информацията, каза д-р Дамянов. Д-р Георгиева обърна внимание върху детоксикацията (пречистване) на организма. Нека не се самолекуват хората, призова тя.

Трябва превенция - борба със стреса (музикотерапия, разходки, срещи с приятели), очистване на организма. Народът е бил здрав и дълголетен, защото е спазвал постите, посочи д-р Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5513 |07.02.2014 Филиз Хюсменова: Ще се борим поне за три евромандата . 20| 5643 |22.01.2014 Ексминистри сочат Цветанов като виновник за доклада от Брюксел . 10| 5089 |02.01.2014 7000 лекари са напуснали страната . 12| 6289 |16.12.2013 Началникът на ВМА: Добрите лекари взимат 2000 евро у нас и 15000 навън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads