Реклама / Ads
10| 4124 |12.05.2015 НОВИНИ

Лукарски не се съгласи със Стив Ханке за еврозоната

.
Мненията на Стив Ханке са важни, но ние имаме правила и за България има конкретика. Това каза в студиото на "Лице в лице" по bTV икономическият министър Божидар Лукарски. Той призна безспорния авторитет на Ханке, който преди ден заяви, че влизането ни в еврозоната ще е катастрофа. Но бе категоричен, че България трябва да влезе в еврозоната.
 
В конкретния случай не ще се съглася с него. Валутният борд е по-дисциплиниращ от Еврозоната. От друга страна при нас ситуацията е по-различна. Има и прости истини и би било добре ако влезем в еврозоната. Правим нещо, но трябва да извървим един дълъг път. Трябва да се изпълнят определени правила, всяка страна трябва добре да си подготви домашното, каза още той.

Българинът няма да загуби пари ако се въведе еврото и дори напротив. Това, че не сме в еврозоната, пречи на българските банки да получат дотиране от европейсаката централна банка. Ако влезем в еврозоната ще имаме достъп до бързи и лесни пари,посочи Лукарски.

Искаме достъп на малките и средни фирми до обществени услуги и поръчки. Това, което трябва да направим, са едни форуми и прозрачност, изтъкна министърът. Лукарски иска широка гласност на постигнатите до момента договорки относно Трансатлантическото партньорство.

На въпрос ще подкрепи ли кметове, издигнати от ГЕРБ, Лукарски отговори: „Естествено, че там където ГЕРБ имат достойни кандидати, а ние не, ще ги подкрепим“.

Ако има липса не реформи е нормално да си тръгне някой от нас. Нещата първо трябва да се коментират в коалицията, а после да излизат в пресата. Явно г-н Първанов има друг вид коалиционна култура. Така Лукарски коментира исканите от лидера на АБВ оставки на министри.

Надявам се да приключи следствието за Иганово, защото работниците имат стачна готовност.Всякакви хипотеви има, но дали е имало саботаж, ще кажат следствените органи, коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4350 |01.05.2015 Взимат от Лукарски Агенцията за обществени поръчки . 4| 4849 |22.04.2015 Лукарски: Има смущаващи неща около Иганово . 18| 5761 |22.04.2015 Харесваме Москов, Дончев и Павлова, а Горанов и Лукарски - не . 4| 4294 |21.04.2015 Лукарски: Цацаров иска мълчание за Иганово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads