Реклама / Ads
8| 5111 |16.07.2013 НОВИНИ

Лукарски: СДС не е готов още за парламента

.
Божидар Лукарски, председател на СДС Източник: Булфото
Искаме избори веднага и това, че СДС не е готов да влезе в Народното събрание, не трябва да тежи на гърба на българския избирател.
 

Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски по БНТ. По думите му правителството на Пламен Орешарски трябва да си отиде и да има предсрочни избори.

"Има неща в партията, които ни пречат и трябва да стегнем редиците. За българския народ не е най-важният проблем кой ще бъде в парламента, за него е важно вътре да влязат хора, които защитават неговите интереси", категоричен беше шефът на сините.

В момента от СДС са седнали на масата за преговорите с т.нар. "реформаторски блок". По думите на Лукарски повечето от 12-те точки, по които са постигнали съгласие партиите и експертите в реформаторския блок се покриват и с възгледите на синята партия.

"Нашата идея е да намерим общи политики и общи идеи с реформаторския блок и ако имаме такива да работим заедно. Все още водим разговори и с лидерите, и с експерти от реформаторския блок, за да напаснем формулата и да видим дали ще работим заедно. За мен реформаторския блок не е една готова формула за коалиране. Когато ще вървим към обединение, а не към разединение всеки трябва да свие егото си. Не очаквайте от мен личностна нападка към когото и да било", посочи Лукарски.

Той изказа мнение, че основните грешки на предишното управление е вмешателството в съдебната система. "Опитът за натиск върху съдебната система и опитът да се окаже влияние по знакови дела, от ръководството на МВР, остави горчив вкус поне в мен и моите колеги", посочи още лидерът на синята партия.

Лукарски изключи предстоящи коалиции на СДС с БСП и ДПС, които определи като политически противници в исторически план. "ГЕРБ като дясна партия стои по-близо до нас от БСП и ДПС, но аз не предвиждам влизане в коалиция с ГЕРБ предизборно. След изборите не се знае дали СДС ще влезе в парламента. СДС още не е готов за влизане в парламента, но никога не се знае. Избирателите на СДС искат да видят широко дясно", каза Лукарски.

Според него Изборният кодекс трябва да бъде променен. Дали ще бъде коригиран от сегашното правителство, или то ще подаде оставка, но трябва задължителна промяна, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4926 |16.07.2013 Шефът на НЦИОМ: За първи път 65% не одобряват парламента на старта му . 17| 5993 |15.07.2013 Лукарски: Търсим обединение на всички партии център-дясно . 25| 4889 |15.07.2013 ГЕРБ обратно в парламента под натиска на Брюксел . 84| 10324 |13.07.2013 Румен Петков: Станишев е готов да унищожи БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads