Реклама / Ads
10| 4724 |12.01.2015 НОВИНИ

Лукарски търси път към САЩ за търговия и инвестиции

.
Марси Рийс и Лукарски
Мерки за активизиране на търговско-икономическите отношения между България и САЩ обсъдиха министърът на икономиката Божидар Лукарски и извънредният и пълномощен посланик на САЩ Марси Рийс на среща в Министерство на икономиката днес.
 
Министърът запозна посланика с приоритетите на българското правителство в икономическата област и с впечатленията си от своята скорошна работна визита в САЩ и проведените там срещи с представители на бизнес средите, съобщава пресцентърът на министерството.

Министър Лукарски е очертал като основни пречки пред американските инвеститори у нас непознаването на българското законодателство, нестабилността на съдебната ни система, честите промени в основни закони, административната тежест и множеството регулаторни режими, създаващи предпоставки за корупционен натиск.

Той е уверил посланика, че създаването на стабилна и предвидима правна и регулаторна среда е приоритет за правителството.

Посланик Рийс е приветствала усилията на правителството в тази посока и е посочила, че един от начините за постигане на по-голяма прозрачност е въвеждането на електронно управление, включително в сферата на обществените поръчки.

Министър Лукарски е подчертал, че вече се работи за въвеждането на електронни търгове.

Министър Лукарски е изразил увереност в успешното приключване на преговорите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (TTIP), тъй като то ще открие нови възможности за търговия, особено за малките и средни предприятия. Той е споделир с посланик Рийс идеята българските малки и средни компании да се обединят, за да се представят заедно на американския пазар.

В тази връзка посланик Рийс е поканила министър Лукарски да участва с представители на български компании във форума SelectUSА на 23 и 24 март във Вашингтон. Форумът дава възможност за среща на чуждестранни инвеститори с американския бизнес и представители на правителството на САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4488 |08.01.2015 Лукарски: Няма да допусна ГМО у нас . 6| 4543 |16.12.2014 Лукарски подава ръка на китайски инвеститори . 8| 4085 |07.12.2014 Абсурд: Само един осъден за търговия с гласове . 33| 6927 |07.12.2014 Лукарски: Русия се изяжда за "Южен поток"; води атаки срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads