Реклама / Ads
35| 5518 |14.08.2013 НОВИНИ

Мая Манолова подготвя текстове за Изборния кодекс вместо почивка

.
Мая Манолова Източник: Булфото
Заета съм с писането на текстовете по новия Изборен кодекс. Отделих само няколко дена за плаж. Целта е да бъдат написани конкретни текстове до септември, за да има база за обсъждане.
 

Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова пред Нова телевизия.

Всички депутати от Коалиция за България ще бъдат налични в петък, само един - двама са извън страната, коментира Манолова. По думите й, е преувеличено твърдението, че почти половината депутати са в чужбина на почивка. Всички народни представители от БСП, ДПС и „Атака", както и от ГЕРБ ще дойдат на заседанието, се надява Манолова. Поканен е и президентът Плевнелиев, за да обясни още един път мотивите и да защити своето вето.

Относно това дали ще има ден за размисъл, Манолова заяви, че в повечето европейски държави няма такъв. "Това е едно типично българско изобретение", поясни още тя.

Не е парламентът институцията, нито правителството, които имат принос в прекъсването на моста между институциите, заяви социалистката. "Правителството на Пламен Орешарски не започна със скандала с Делян Пеевски, а ясно заяви, че ще се работи много открито с гражданите. Много преди хората да излязат на улицата имахме намерението да работим в диалог", заяви Манолова. Тя добави, че за първи път имаме премиер, който се среща с гражданите. Относно това, че сред тях са хора с прякори, и криминални досиета, Мая Манолова поясни, че не може да има фейсконтрол. "Организаторите на протестите желаят да няма никакъв разговор, никакъв диалог", заяви Мая Манолова.

Относно президентството вето върху актуализацията на бюджета за 2013 година, Манолова заяви, че няма никаква логика в него, нито икономическа, нито правна. По думите й, аргументите на държавния глава са изсмукани от пръстите. Бюджетът е планиран до септември, повтори още веднъж становището на левицата Манолова и припомни още веднъж, че емитирането на нов дълг ще отиде в резерва за буфер, за осигуряване на гъвкавост и бюджетна стабилност, тъй като буферът бил изхарчен от предишното правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6520 |12.08.2013 ГЕРБ ще контактуват по гълъби с Миков и Манолова . 80| 5557 |07.08.2013 Мая Манолова: Ветото е открита намеса в работата на правителството . 79| 7321 |02.08.2013 Мая Манолова: Пиари режисират протеста . 21| 5298 |30.07.2013 Президентът подготвя вето и за актуализацията на бюджета?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads