Реклама / Ads
6| 5725 |01.11.2019 НОВИНИ

Мая Манолова пред Фрог: Безобразията и кражбите в Столична община ще бъдат сложени на масата

.
Мая Манолова
Ще попитам, ще поискам, ще настоявам за отговор от прокуратурата за спрени проверки по сигнали за нарушения в Столична община. Моите възражения срещу процедурата за избор на главен прокурор са принципни. Необходимо е всички безобразия и кражби, които са вършени във времето, да бъдат извадени и сложени на масата.
 

Това заяви Мая Манолова пред Фрог нюз, малко след като обяви, че ще съди премиера Бойко Борисов. Тя отговори на въпросите ни: какво смята да прави с разкритията за покрити доклади за фрапиращи нарушения в Столична община и ще разчита ли на прокуратурата, след като подкрепи протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев.

 

Ето какво още каза тя:

 

„Трябва да се довърши съдебната реформа. Трябва да има съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, но така или иначе това е съдебната власт в България, това е прокуратурата. Като кмет, като юрист, като гражданин – всяко съмнение за престъпление насочвам към прокуратурата. Като юрист, няма право да не вярвам на прокуратурата, на съда, на правоохранителните органи.

 

Едно от първите неща, които ще свърша, след като ме изберат за кмет, е да назнача пълна ревизия и одит, както на столична община, така и на общинските дружества. Всички тези доклади – за „Чистота Искър“, за район „Младост“, доклада, който също е прибран от г-жа Фандъкова, за безобразията в центъра за градска мобилност – всичко това ще бъде извадено публично, за да се знае какво се случва в Столична община. Да се знае как се управлява, как се ръководи, как се източва, как се нарушава закона. Ще им дам публичност. Няма да ги крия зад удобния предлог „предадох на прокуратурата“.

 

Екипът на Манолова днес предостави на медиите въпросните доклади.

За скандалните нарушения в район "Младост" може да видите ТУК, ТУК и ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8112 |01.11.2019 Мая Манолова обяви, че ще съди Бойко Борисов за обиди и клевети . 0| 4126 |31.10.2019 Испания предложи да смени Чили като домакин на форум за климата на ООН . 3| 4839 |31.10.2019 МВР мачка най-силно преди балотаж . 8| 4877 |31.10.2019 Мая Манолова призова президента Радев да не подписва указа за главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads