Реклама / Ads
22| 4522 |15.12.2014 НОВИНИ

Мая Манолова внесе контрабюджет

.
Мая Манолова
БСП Лява България внесе свой алтернативен бюджет за следващата година, съобщи на пресконференция в Кюстендил депутатът Мая Манолова. Тя посочи, че бюджетът, който мнозинството гласува, е бюджет на бедността и задлъжнялостта.
 
"Според него бедните през следващата година ще стават още по-бедни, а богатите - още по богати. Държавата ни пък ще бъде натоварена с нови 8 млрд. лв. дълг само от лихви", коментира Манолова. От БСП предлагат чувствително завишаване на приходната част - с реално отразяване на икономическия растеж и повишаване на приходите, но и на разходната част - като преференциално бъдат отделени средства за регионите, чрез възстановяване на публичната инвестиционна програма, в размер на 250 милиона. Разходната част предвижда и отделяне на допълнителни средства за образование, социалната сфера и земеделието.

Манолова уточни, че в предложението е вписано, че с парите по публичната инвестиционна програма ще бъдат компенсирани регионите, които изостават в своето развитие. Предложението за област Кюстендил е в размер на 11 милиона 420 хиляди лева. Според нас е изключително важно в очертаващата се трудна зима да бъдат подпомогнати както най-бедните, така и младите семейства. Предлагаме майчинството да не изостава от минималнатаработна заплата и да бъде увеличено, според ръста на минималната работна заплата", посочи Манолова.

Тя уточни, че алтернативният бюджет предвижда и увеличение на детските надбавки и за първите деца в семействата, както и повишаване и на социалните плащания, и помощите за отглеждане на деца с увреждания. Пари в държавния бюджет могат да бъдат осигурени, чрез реално отчитане на икономическия растеж, каза Манолова. Тя допълни, че е направила предложение, което предвижда увеличения на бюджета на съдебната система с 50 милиона лева, от които 21 милиона да бъдат използвани за изграждане на система за електронно правосъдие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5047 |12.12.2014 Манолова реже Калфин: На гладните отнемате коричката хляб, а на богатите давате погача . 11| 3883 |12.12.2014 Манолова пише реформа за столетницата . 17| 4312 |11.12.2014 Манолова: БСП не се самоизяжда, ще се оздравява . 11| 5531 |28.11.2014 Манолова към Калфин: Как се чувствате в ледниковото царство на социалните плащания?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads