Реклама / Ads
8| 11709 |05.12.2013 НОВИНИ

Майката на Боби Райнов пред Фрог нюз: Ще съдя полицаи за убийството на сина ми

.
Майката на зверски убития от група роми Боби Райнов на 4 юли 2010 година на границата на столичните квартали „Овча купел” и „Факултета” смята да съди тримата полицаи, които са охранявали района и не са предотвратили кървавата екзекуция, разказа самата тя пред Фрог нюз. По думите й те са стояли безучастно и не са предприели нищо за спасяването на сина й.
 

 

"Аз съм говорила тогава с двама от полицаите в СДВР. Обясниха ми, че били пред къщата, а убийството е станало зад нея и затова не са имали видимост. Освен това не са повикали линейка, а това е направено от частно лице. Ако са се обадили за нея, тя нямаше да дойде чак след 40 минути и синът ми щеше да е жив, допълва майката Галя Райнова от чужбина, където лекува депресията си, появила се след смъртта на сина й.

 

Райнова имаше съмнение, че Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов са главните извършители на екзекуцията, но вече е на 100 % сигурна в това. „Дори Трайко да не го е удрял, то негови са думите: „Влизайте вътре и го убивайте”, допълва разказа си почернената майка. Тя е убедена, че има и други участници в касапницата, но тримата подсъдими са го довършили.

 

„Беше разпитван в съда един възрастен човек. Докато говореше, той не спираше да плаче. Представяте ли с каква жестокост е бил убит сина ми!”, плаче майката. Тя опроверга появилата се информация в медиите, че разполага с видео на случилото се на 4 юли. „Свидетел е снимал с телефона си мъртвия ми син, но не и как е убиван”, уточни Райнова.

 

Заедно с тримата подсъдими беше повдигнато обвинение и на четвърти ром – Славчо Димитров. Той не се изправи пред съда, тъй като се обеси в килията на ареста. Според майката е бил подтикнат да си посегне на живота. До този извод тя стигнала след като съпругата на Славчо е искала да се срещне с нея, но тя отказала. „Вероятно е искала нещо важно да ми каже”, смята Райнова.  

  

В момента е във Франция при близки, където се опитва да се отърве от страшния спомен за сина си. „В чужбина съм, за  да се съхраня. Продължавам да съм в депресия и в шок. Трябва да се оправя, тъй като имам още едно дете. Много ми е трудно обаче, все си мисля, че като се върна, той ще е вкъщи”, плаче майката и продължава: „От престоя си тук научих, че подсъдимите плащат на адвокатите си с чек, за да се знае произхода на парите им. А тримата обвиняеми за убийството на Боби са наели едни от най-скъпите адвокати – колегия Марковски. Откъде имат толкова пари?! Ние не можем да си позволим такива защитници”, завършва Райнова. 

 

Една от версиите за смъртта на Боби е, че 4 юли 2010 година отишъл да помогне на свой приятел, който имал проблеми с незаконно настанили се в квартала роми. При срещата си с тях се стигнало до конфликт, който завършил с убийството на Райнов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6151 |06.11.2013 Уволнили майката на Бербатов от болница в Благоевград . 83| 7128 |29.10.2013 Хр. Мутафчиев: Защо НС е опасано с мантинели и еб..в..т майката на целия народ? . 4| 5897 |27.10.2013 Майката на Мария запя друга песен, искала си я . 5| 9122 |21.10.2013 Майката на Чеци протестира срещу манипулацията в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads