Реклама / Ads
23| 7209 |30.03.2014 НОВИНИ

Майката на Петко: Не съжалявам за убитото момче, беше ми в къщата

.
Стефанка Савова Източник: Нова телевизия
Хората от Лясковец се отнасят към мен както преди. Всички съседи знаят, какъв е бил животът ни в последните 40 г., аз съм им разказвала. Викали сме през годините и телевизии, но никой не ни обърна внимание. Когато стана това чудо, не можах да повярвам колко медии дойдоха.
 

Това каза майката на Петко Петков от Лясковец Стефанка Петкова в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия. Не че съм спокойна, просто вече изтръпнах, нямам никакви сили да живея повече. Взимам успокоителни, сама съм си ги предписала – глог, валериан, валидол.

Жилището ми е като Кербала, прозорците са изпочупени. Съжалявам само за Петко. Не мога да съжалявам за загиналото момче, защото то ми беше в къщата. Първо изпочупиха всички прозорци, после сложиха една стълба на терасата и цялата къща се напълни с барети. Никой не ни е предупреждавал за нищо преди това.

Аз бях в кухнята като влезнаха. Една барета се блъсна в мен, синът ми беше вече на земята в антрето. Като излязох от кухнята след 4 часа всичко беше в кръв. След 4 часа ме извика Петко и ме накара да викна линейка. Тогава баретите бяха още в къщата -около 15 човека бяха на терасата.

Чак към 12 часа го е взела линейката. Първоначално медицинският екип не пожелал да го вземе, каза майката без да може да си обясни защо.

Стефанка е убедена в нормалността на сина си. У нас зло няма. Зло има в тези, които дойдоха, и ни влезнаха в имота. За оръжията на Петко Стефанка каза, че две години Петко е бил в армията, обичал е калашник, купил си е.

Стефанка я грози принудително внедряване в психиатрично лечебно заведение, съобщи адвокатът й Виктор Костов, след като прокурор Галя Николова е започнала процедура за задължително настаняване в психиатрична клиника. Експертизата е поискана от Окръжна прокуратура, за да се изясни дали е достоверен свидетел, а в последствие се оказва, че е нужна още една експертиза, но в стационарен модел.

Експертизата за психичното състояние на Стефанка Петкова не казва нищо категорично. Единственото, което е ясно, че се изисква допълнителна експертиза. Много е важно да се установи истината. Тази ескалация на прокуратурата може да лиши случая от единствения свидетел освен баретите. Страхувам се, че искат да я скрият, заяви адвокатът й Виктор Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6158 |28.03.2014 Психиатрия и за майката на Петко Стрелеца . 31| 5856 |23.03.2014 Майката на стрелеца от Лясковец: Синът ми бе ранен първи, а не както твърди МВР . 20| 6871 |17.03.2014 Майката на лясковския стрелец: Ще се обеся, ако вкарат Петко в затвора . 13| 5954 |17.03.2014 Елизабет II и майката на Хари Потър посрещат Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads