Реклама / Ads
2| 10457 |08.06.2012 НОВИНИ

Мъжът на фолкпевицата Ева и Ники Дългия разстреляли Й. Динов?

.
разстреляният Йордан Динов
Според запознати убийството на Динов е поръчано и платено с пари извън България, но не е изключено да са на наш “бизнесмен”. Бащата д-р Петър Динов се страхувал за живота на сина си заради жестоката конкуренция в бранша.
 

Полицаите от Столичната дирекция на вътрешните работи задържаха вчера криминалнопроявените Кирил Кирилов-Кико и Николай Савов-Ники Дългия и ги обвиниха за убийството на сина на известния благоевградски гинеколог д-р Петър Динов - Йордан, който бе разстрелян показно на 4 април около 10.30 часа на ъгъла на улиците “Кирил и Методий” и “Будапеща” в София, пише в. Струма. Зад решетките за показния разстрел на собственика на фирмите за онлайн залагания “Планет Уин” и “Скай Спорт” Йордан Динов от вчера са известният в столицата Кирил Кирилов-Кико и аверът му Николай Савов-Ники Дългия. Кико е задържан в столичния квартал “Дианабад”, а Ники Дългия в “Манастирски ливади”.

Предполага се, че Кико, който бе първият арестуван за съпричастност към показното убийство на писателя на мутрите Георги Стоев преди няколко години, е физическият извършител на убийството на Динов, а помагач е 37-годишният Николай Дългия. До разкриването на самоличността на извършителите на тежкото престъпление спецченгетата стигнали, след като излезли резултатите от иззетите експертизи и записи от охранителни камери в района на убийството. Вчера на пресконференция в СДВР бе обявено, че чрез мобилния телефон на Динов ченгетата проследили маршрута му и иззели записите от охранителни камери в района.

Експертизата установила, че докато пътувал из София, Динов е бил плътно следен от лек автомобил “Субару”. Преследвачите го “изпратили” до улиците “Кирил и Методий” и “Будапеща”, на кадрите се вижда как единият от возещите се в колата, който в случая е Ники Дългия, слиза и оставя в колата Кирил, който извършил убийството. От близко разстояние Динов е пронизан от 5 куршума и загива на място. След като установили колата, ченгетата започнали издирване и я открили в столична морга, разфасована веднага след убийството на Динов. Автомобилът бил прехвърлян на 4 лица, последният, който го ползвал, е Ники Дългия, а Кико бил най-близкият му приятел.

При обиски в домовете на Кико и Дългия завчера вечерта полицаите установили части от разфасования автомобил, което е доказателство за тяхната съпричастност към престъплението. За Кико ченгетата знаят, че е използван за мокри поръчки, тъй като има богато кримидосие - кражби на автомобили, пласиране на наркотици и причиняване на средна телесна повреда след жесток побой. Той е съпруг на популярна в столичните фолкклубове певица Ева. Ники Дългия има няколко регистрации за дрога и кражба на автомобили. Засега не е ясен мотивът за извършеното престъпление, казаха от СДВР вчера. Разследването сочи, че Динов и килърът му нямат никаква връзка, което пък насочва ченгетата към версията за изпълнение на поръчков разстрел.

Според запознати убийството на Динов е поръчано и платено с пари извън България, но не е изключено да са на наш “бизнесмен”. Динов приживе засегна интересите на букмейкърските пунктове в България и най-вече на “Еврофутбол”, в който сериозно участие има известният бизнесмен Васил Божков. Коефициентите, които даваше на играчите Динов, бяха в пъти по-големи.

Преди време “Еврофутбол” призова с декларация държавата да вземе мерки срещу дейността на “Скай спорт 365 -България” на Йордан Динов. Тогава Динов заяви категорично в интервю, че фирмата му е партньор на притежаваща австрийски лиценз компания и не върши нищо нередно.

Вчера от СДВР обявиха официално, че първият, пристигнал на мястото на разстрела на Динов, екскметът на Благоевград Костадин Паскалев, е имал среща с него по искане на семейството му и по никакъв начин не е била свързана с бизнеса му, така, както се опиха да кажат висши шефове на МВР в деня на разстрела. Тогава, потърсен за коментар, Паскалев заяви: “Бащата д-р Петър Динов, с когото сме близки приятели от години, ме помоли да поговоря с Данчо да се откаже от опасния си бизнес. Факт е, че д-р Динов се е страхувал за живота на сина си предвид жестоката конкуренция в бранша.

След 72 часа зад решетките Кико и Дългия ще бъдат изправени на съд за гледане на мярката им за неотклонение “задържане под стража”. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8177 |21.05.2012 МВР скрило за катастрофата с Ники Михойлов . 16| 8952 |18.05.2012 Джипът на Ники Михайлов помлян в катастрофата на Цариградско . 3| 6710 |18.05.2012 Ники Михайлов не е бил в катастрофа на "Църна маца" . 23| 5638 |10.08.2011 Ники Кънчев се пуска под наем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads