Реклама / Ads
58| 6707 |16.11.2013 НОВИНИ

Манджуков: Помагам на църквата не за облаги и почести

.
Бизнесменът Петър Манджуков Източник: Нова телевизия
Аз съм нескрит русофил. Мисля, че връзките на България с Русия са нещо полезно и трябва да бъдат развивани.
 

Това каза бизнесменът Петър Манджуков в предаването на Нова телевизия ДикOFF.

Манджуков коментира твърдението, че е бил представен на руския президент Владимир Путин от българския държавен глава Георги Първанов като „новият човек на „Газпром" в България": „Истината е съвсем друга. В търсене на партньорства по проекта Би Би Ти, проведох серия от срещи, включително с руската НТВ, която по-късно бе купена от „Газпром Медия". На коктейла в Москва бях представен на президента Путин като активен член на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД".

Съжалявам за проблемите на Иво Инджев, но твърденията на журналист с добра репутация трябва да се основават на факти. Все още може да се провери как, чрез коя фирма и на кого са продадени апартаментите, свързвани с този случай. Нямам спомен да познавам приятел на президента Първанов, на който да съм продал апартаменти, заяви Петър Манджуков.

Слух за бизнес отношения със Саддам Хюсеин по време на войната с Ирак станал причина посолството на САЩ у нас да отнеме американския паспорт на Петър Манджуков. Той беше категоричен, че фирмата, в която участвал, не е имала допирна точка с тогавашния президент на Ирак. Доказателство, че съзнателно е превърнат в мишена, бил фактът, че в същата фирма съдружник му бил Борислав Дионисиев. В медиите обаче се появявало само името Манджуков. "От посолството ми взеха визата, защото съм имал отношения със Саддам Хюсеин. Може би по тази линия", каза още той.
Помагал съм и продължавам да помагам на църквата при строителство на нови храмове. Правяго, защото така смятам, че е редно да постъпва един християнин. Решението на бъда обявен за архонт е на епархийския съвет в Пловдив и нямам отношение към него. Така са решили, така са постъпили. Аз просто съм помагал да се построи църквата в кв. "Тракия", както и други. Не съм бил воден от мисълта за някаква облага и почест, в никакъв случай", категоричен е оръжейният търговец.
Той е дал дал 2,6 милиона лева за шестте години, в които е издържал вестник „Дума". Манджуков потвърди, че е с леви убеждения и това е била основната причина да подкрепи финансово червения вестник. Тези негови убеждения са факт и в момента, макар че не е съгласен с политиката на актуалното ръководство на БСП.

Манджуков разкри още, че последната му съпруга е по-млада от него с над 40 години и има от нея двама сина. "Когато се роди третият ми син, бях на 67 години", каза още бившият собственик на "Дума". Той уточни, че разликата в годините на първия и третия му син е над 30 години. "Когато има хигиена на живот, активността на един мъж се удължава", смята Манджуков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5843 |24.05.2013 Райков уреди проблема с църквата ни в Рим . 7| 6055 |24.05.2013 Днес отваря врати музеят под църквата "Света София" . 3| 6870 |26.04.2013 Църквата срещу изложба на трупове . 20| 5372 |17.04.2013 Частен самолет за "благодатния огън" раздели Църквата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads