Реклама / Ads
11| 12084 |20.10.2013 НОВИНИ

Ст. Марангозова: Синът на Масларова ме заплашваше!

.
Станка Марангозова, чийто мезонет беше отнет чрез частен съдебен изпълнител, който трябваше да разбие вратата, заяви пред Нова телевизия, че е жертва на схема. Жилището от 150 кв. метра е конфискувано заради обвиненията срещу Марангозова за пране на пари.Марангозова обясни, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент. Проблемите й започнали, когато през 2009 година сключила договор с Иво Антонов Масларов – доведен син на бившия министър Емилия Масларова.
 

С договора той й предсотавил 150 хил. евро, които да управлява. По думите на Марангозова, обаче, клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Тя поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал.

Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора. За 2 години и половина, обаче, по сметката на Масларов превела 2 млн. лв. По думите й, това били собствени средства. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал. „Давах, докато имаше какво да давам“, каза тя.

Към нея бил „зачислен“ Радослав Димитров Иванов, който вървял с нея навсякъде и слушал разговорите й. Била принудена да му припише два свои автомобила. Чувала и заплахи. „Получавала съм изречение, че ако не изпълня това, което иска, в офиса ще ме съблече и ще ме почне“, каза Марангозова.

Тя заяви, че ДАНС-Враца буквално са спасили живота й. По-късно служители на ГДБОП потвърдили, че имало реална заплаха за нея.
Масларов си изискал парите чрез „Маршал кредит груп“ - фирма за събиране на вземания, която се явила привиден взискател.

Самият Масларов пък заяви, че дал на Марангозова 200 хил. лв. на заем. След като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на дългове. „От октомври 2011 нямам нищо общо с този апартамент“, заяви той. Колкото до парите от доверително управление - „тях ги оправихме“. Масларов отрече да е получил 2 млн. лв. от Марангозова.

Веселин Първанов Денков пък бил човекът, откупил дълга. Марангозова се оплака, че Радослав Иванов под строй накарал нея и мъжа й да отидат пред нотариус, където да се осъществи ипотеката на апартамента – последното, което им останало.

„Аз имам доказателства. Всички тези доказателства ще бъдат приложени на открито съдебно заседание“, заяви тя. Жената е уверена, че ще си върне жилището.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11647 |08.09.2013 Родителите на Чироза от „Килърите 3“: Синът ни няма една пара да се прекръсти . 18| 6491 |04.07.2013 Синът на Маргарита Попова се издигна до зам.-районен прокурор на София . 20| 7567 |15.05.2013 Синът на Янчо Таков става общински съветник в София . 16| 25984 |07.02.2013 Синът на Миньо Стайков се предаде, крил се в ЮАР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads