Реклама / Ads
27| 6323 |09.06.2014 НОВИНИ

Мартин Димитров: Сега вече е ясен отговорът на въпроса КОЙ

.
Мартин Димитров
Стана ясен отговорът на въпроса КОЙ, заяви по БТВ Мартин Димитров от РБ. Този кабинет беше създаден, за да го има Южен поток и да се понесе отговорността за проекта с по-висока цена, с писане на частно законодателство в Русия, с тотален руски монопол, изреди той.
 

Докато не беше спрян проектът, имаше правителство, а сега скандал между БСП и ДПС. Животът показа това. Те се бяха сдружили, но се оказа, че не могат да измамят ЕС и българските граждани, които се противопоставиха на тоталния руски монопол. Монополите ни правят бедни, констатира той.

Орешарски в един момент разбра, че ще бъде виновният, оправданието. Няма спазена процедура за обществени поръчки за 7 милиарда лв проект. той разбра, че ще е изкупителната жертва и реши да даде окончателно на заден.

Интересът на България е да има конкуренция, да падат цените, да продаваме и български газ, защото ще има големи разкрития за български конвенционален газ, смята Димитров. А те искат нищо от тези алтернативи да го няма, да има само руски монопол. Защо трябваше от ЕС, или американски сенатори да ни отварят очите. Във вида, в който се опитват да ни го пробутат Южен поток е срещу нас.

ЕК работи само с факти. Фактът, че има наказателна процедура сочи, че въпросът не е бил решен в България, иначе нямаше да има такава процедура. Затова трябваше той да бъде замразен и да се вземат спешни мерки, за да не пострада България. Говорим за 10 милиарда евро спрени, поясни той и напомни, че това се е случвало и при предишната Тройна коалиция. безумно е да рискуваш всички фондове за нечий частен интерес, посочи Димитров.

Трябва да изясним има ли подписан договор, какви са неустойките и дали вече са взели заема, каза той.

Орешарски правилно разбира, че отговорността е негова и затова избяга от темата Южен поток. Това правителство буквално унищожи репутацията на България в ЕС; представете си то да излъчи еврокомисар, заключи Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 8120 |08.06.2014 Чакъров: БСП отгледаха чудовище, сега не могат да го спрат . 10| 5104 |06.06.2014 Стоилов: Оставка на кабинета сега няма да бъде обсъждана . 16| 5129 |03.06.2014 Мартин Димитров: Държавата отива към фалит . 44| 6156 |31.05.2014 Станишев няма да се откаже от евродепутатското си място засега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads