Реклама / Ads
1| 2357 |05.04.2024 НОВИНИ

McDonald's изкупува обратно израелски ресторанти след бойкот

.
Продажбите пострадах от бойкота на марката
McDonald's ще изкупи обратно всички свои израелски ресторанти, след като продажбите пострадаха от бойкота на марката заради предполагаемата ѝ подкрепа за Израел. Гигантът в областта на бързото хранене беше критикуван, след като негов израелски франчайз раздаде хиляди безплатни ястия на израелски войници.
 

McDonald's заяви, че е постигнал споразумение с франчайзополучателя Alonyal за връщането на 225 обекта. През януари тя заяви, че войната между Израел и Хамас е оказала "значително въздействие" върху бизнеса.


Широко разпространените протести са засегнали продажбите в Близкия изток, Индонезия и Франция. Alonyal, която е ръководена и притежавана от главния изпълнителен директор Омри Падан, управлява ресторанти на McDonald's в Израел повече от 30 години.


Макдоналдс използва франчайзингова система, което означава, че отделните оператори получават лиценз за управление на обекти и наемане на персонал.


Бойкотът на "Макдоналдс" беше предизвикан, след като държави с преобладаващо мюсюлманско население като Кувейт, Малайзия и Пакистан направиха изявления, с които се дистанцираха от фирмата.


Дни след атаките на Хамас срещу Израел през октомври миналата година и ответните действия на Израелските сили за отбрана (IDF) франчайзополучателят на Макдоналдс заяви в социалните медии, че е "дарил и продължава да дарява десетки хиляди ястия на частите на IDF, полицията, болниците, жителите около ивицата и всички спасителни сили".


Гласовити протести бяха организирани по целия свят, тъй като бойкотът се разпространи отвъд Близкия изток. Освен ресторантите в региона, бяха засегнати и предприятията на Макдоналдс във Франция, Индонезия и Малайзия.

 

Превод и редакция ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2341 |05.04.2024 Местна коалиция "Синя София" ще се пробва и на европейските, и на парламентарните избори . 2| 2434 |05.04.2024 Ройтерс: Украйна е ударила база на руските ВВС . 2| 2357 |05.04.2024 Инвестиция в отбрана: Норвегия планира да увеличи военните си разходи с 56 млрд. долара до 2036 г. . 3| 4065 |05.04.2024 "Там, където не сме" на Георги Господинов е номинирана за френската награда "Маларме"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads