Реклама / Ads
24| 4797 |18.05.2014 НОВИНИ

Менко Менков: Освен Цветанов трябва да са подсъдими и други вътрешни министри

.
В много сайтове се пишеше, че Орлин Тодоров е изчезнал. Този човек не е под домашен арест и не е изчезнал. Той си дойде сам, но това, което изнесе, явно не се хареса на хората, коментира пред Нова телевизия адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков.
 

Тодоров казал, че е бил подслушван август и септември 2009 година. В края на септември разбира, че отново има искане за неговото подслушване. Подслушването е краен способ. Тези катерушки не са откраднати. Те са закупени, а след това цената не е платена. Г-н Орлин Тодоров разкри, че знае защо са му искали подслушване", заяви той.

„Защо само Цветанов е престъпник, а всички преди него не са? Цветанов след няколко месеца неколкократно е дал разрешение за подслушването на Орлин Тодоров. Цветанов е бил подслушван и покрай него много широк кръг от хора също са били. Ако не бях видял писмото, в което пише, че се прекратява подслушването поради липса на доказателства, то нямаше да разбера, че е бил подслушван.

Преди няколко дни разбрах, че и Орлин Тодоров е подслушван. Всички тези подслушвания са направени по искане на прокуратурата. Но защо го правят, след като делото е за неща, случили се преди 3 години, попита защитникът.
Той изрази надежда и трите дела да приключат с оправдателни присъди..

Припомняме, срещу ексвътрешния министър са образувани 3 производства. На последното заседание, относно отказ от негова страна да упражни СРС върху бившия антимафиот Орлин Тодоров, делото бе отложено. Като специалист смятам, че и трите дела ще приключат с оправдателни присъди. Тези деяния не могат да му бъдат вменени във вина, защото те не представляват като престъпления. Още повече цели дирекции са се произнесли как е трябвало да постъпи министърът. Те са го защитили, по думите му.

Поведението на Цветан Цветанов не е самоцелно. Всички министри са постъпвали като него. Защо само него обвиняват, запита Менков, който поясни: „Това е делото за така нар. 6 не-та. Идният четвъртък е делото за присвояването на парите“.

 Делото не приключи, защото година и половина прокуратурата не е приложила оригиналният документ, защото е секретен, продължи с нападките защитникът на Цветанов. Трябвало е прокуратурата да го приложи още във фазата на досъдебното производство. Става въпрос за катерушките. И самият съд няма как да разбере кога са отказани СРС-тата - преди или след образуване на производството, допълни Менков Менков.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5983 |16.05.2014 Ерменков: ГЕРБ си вкара автогол - по- красив от този на Вуцов през 1968 г. . 35| 5089 |16.05.2014 Таско Ерменков: 850 млн. неправомерно са прибрали ЕРП-тата . 18| 5224 |09.04.2014 Ерменков: За да няма газова криза, трябва да има "Южен поток" . 18| 5200 |05.04.2014 Таско Ерменков: Южен поток не се нуждае от спасяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads