Реклама / Ads
3| 4203 |08.06.2015 НОВИНИ

Мерджанов: Липсва визия на МО за безопасна утилизация на боеприпасите

.
Атанас Мерджанов
„Липсва стратегическа визия на Министерството на отбраната как и по какъв начин залежалите боеприпаси да бъдат унищожавани безопасно. Необходимо е да се направи пълна инвентаризация на целия ресурс, който подлежи на утилизация - тонове взривни вещества на територията на държавата.“ Това заяви по повод поредния тежък инцидент в Анево на пресконференция в Ямбол зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.
 

Атанас Мерджанов заяви, че не му е известно кой е дал разрешение да продължи дейността по обезвреждане в цеха край Петолъчката, където преди три години загинаха хора, но БСП е твърдо против там да се извършва утилизация. “На това място би могло да има ремонтен цех, но местоположението е неподходящо за обезвреждане, заради близостта до стратегически обекти, полигона Ново село, близките земеделски земи и населени места”, обясни той. Мерджанов каза още, че вероятно ще бъде отправено питане до министрите, които са дали разрешителното за цеха край Петолъчката, а действията им той определи като безотговорни и опасни.

 

Депутатът коментира и проваленото в петък заседание на НС. Народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ почти в пълен състав са били на работните си места. Те не са се регистрирали като реакция срещу това, че се преиначава седмичната програма на парламента – вместо традиционния парламентарен контрол, който е съществена част от парламентаризма, ден по-рано е решено да бъде продължена работата по Закона за здравеопазването. „Кворумът е преди всичко отговорност на управляващите”, подчерта Мерджанов. „Фактът, че управляващите не могат да съберат кворум, показва, че не само дисциплината, но и връзките на сцепление между представителите на четворната коалиция са твърде отънели – дали предвид наближаващите местни избори, или пред вид отделни секторни политики и кадрови назначения”, коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5555 |03.06.2015 Мерджанов: Кой ще сътрудничи на България, когато някой си Ненчев може да го разобличи? . 7| 4378 |27.05.2015 Мерджанов: Спокойствието на българите не трябва да е заложник на управляващите . 6| 6231 |25.05.2015 Мерджанов: Гърмен показа, че всяка искра може да избухне . 7| 4504 |22.05.2015 Мерджанов: Благодарение на кирилицата нас ни има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads