Реклама / Ads
7| 8711 |15.11.2012 НОВИНИ

До месец става ясно дали Станкулова ще плаща глоба

.
Никол Станкулова
Никол Станкулова, една от претендентките за спечелване на наградата на ВИП Брадър, е замесена в дело за шофиране с превишена скорост. Синоптичката от Нова телевизия беше хваната да шофира с 142 км/ч от разрешени 90 и в последствие обжалва в плевенския районен съд глобата от 210 лева за нарушението и отнемането на шофьорската й книжка за 3 месеца.
 

Никол не излезе от шоуто и не се яви на последното заседание по делото тази седмица в Плевен. Относно жалбата й до Районен съд - Плевен от пресцентъра на съда съобщиха, че на 13 ноември е проведено производство по реда на Закона за административните нарушения и наказания, даден е ход на делото, като е приключено и е иззето за решаване.

От тук нататък предстои съдията да реши, дали тезата на наказващия орган е правилна или тази на жалбоподателя и в срок, най - късно до 13 декември да се произнесе и уведоми страните.

Управлявайки своето „Пежо 206" с 52 км в час над допустимото, хубавицата застрашила както своя живот, така и живота на околните, които били наблизо. Това отсъди съдия Красимир Димитров и категорично отхвърли жалбата й против полицията. Магистратът дори се позовава на личния си опит като шофьор и твърди в мотивите си, че при такава скорост на Никол щели да трябват 200 метра, за да спре.

Тя била хваната с превишена скорост на 6 януари миналата година в района на бензиностанцията „Ромпетрол” на главния път София – Русе, недалеч от Долни Дъбник. Подписала без възражения акта, който й съставили двама плевенски катаджии. Чак по-късно решила да си опита късмета и да отхвърли наказателното постановление в съда. В жалбата си синоптичката сочи несъгласие с начина, по който било установено нарушението й. Има и съмнение за техническата годност на радара на ченгетата. Пред съда обаче се оказа, че уредът бил изправен и проверен по надлежния ред. Станкулова загуби и 12 контролни точки в талона си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5396 |14.11.2012 Официално: Дядо Кирил остава начело на Църквата . 4| 4699 |13.11.2012 Спре ли Обсерваторията в Рожен дори за месец, ще е фатално . 84| 6645 |11.11.2012 Митрополит Николай: Изборът на Кирил е в разрез с устава . 11| 5780 |01.11.2012 Дама става и.д. след Борис Велчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads