Реклама / Ads
72| 7595 |16.11.2013 НОВИНИ

Местан: Борисов е докаран до жалки измерения

.
Източник: Булфото
Възхитен съм от участниците в митинга, от тяхната политическа култура и зрялост. Всички дължат коректен прочит на това политическо събитие.
 

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг след заседание на Централния съвет на ДПС, цитиран от Фокус.

На въпроса дали с митинги ще се мери политическото влияние на партиите, той отговори: „Не. Ние задържахме нашите структури да изразяват политическото си мнение с митинги”.

„До изключително жалки измерения е доведен г-н Бойко Борисов от агонията на опозиционния си статут. Това е нескопосан опит за поредно ухажване от страна на Бойко Борисов и този му политически танц няма да свърши. Той има да отговаря на много важни въпроси. Понеже не успя да ме поласкае, сега да тръгва да ухажва г-н Доган означава, че не познава изобщо ДПС. Жалко”, коментира Местан.

По повод снимка на Местан на младини и на плакат на СДС, лидерът на ДПС коментира: „Много хубава снимка, с дълга коса, хипар. Дори и след членството ми в ДПС имах своята изповед и казах, че в началото на 90-те години бях убеден, че решаването на малцинствените процеси ще бъде следствие от демократичните процеси в цялото общество. Малко по-късно осъзнах, че това е една илюзия. Защо се вади сега? Просто въпрос на безсилие. Аз за разлика от г-н Борисов нямам офшорки, всичките ми доходи са от работа като народен представител. Сигурно съм един от малкото политици, които живеят под наем в София, ще си купя едно жилище”.

„От Пловдив чух, че бившият премиер е обявил и премиера за държавен служител. Моята позиция е съвсем ясна. Политически стерилният човек за мен е неестествен човек. Всички ние правим своя избор. Държавният служител е служител на държавата, а не на една или друга политическа сила, извън работно време той може да има своите пристрастия”, заяви Местан.

„На митинга дойдоха много автобуси. Аз ви казвам, че тези автобуси се плащат от ДПС. Те струват 1.80 лв. на километър”, каза Местан. Той посочи, че за извозването с влакове разходите са 51 хиляди лева и са платени предния ден, по всички правила.

„Ние, за разлика от бившите управляващи, няма да се крием от вас и няма да искаме тези автобуси да бъдат заплатени скришом. Няма нищо по-различно от тези, които са дошли с влак. Влакът е също толкова естествено транспортно средство както автобуса. Не знам защо е тази истерия, че идват с влакове. Много ми е любопитно дали ГЕРБ ще бъдат коректни да ви дадат отговор как са извозили от цяла България тези няколко хиляди души на техния митинг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 8002 |16.11.2013 Хора на Бареков залостиха Борисов в Банкя . 49| 5787 |16.11.2013 Борисов: Изказването на Орешарски е противоконституционно . 18| 5353 |15.11.2013 Гуцанов: Ще отговаря ли Борисов за спирането на двата проекта в Бургас и Варна? . 69| 5372 |15.11.2013 Борисов вади доказателства, че не е бил в конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads