Реклама / Ads
79| 6664 |27.09.2013 НОВИНИ

Местан: ГЕРБ повече мандат за управление няма да имат

.
Лютви Местан Източник: Булфото
Когато ГЕРБ реши да не влезе в пленарна зала, кворумът зависи от „Атака". Факт е, но това не означава, че „Атака" определя дневния ред. Попитайте г-н Бойко Борисов защо придава такава тежест на „Атака".
 

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

"Явно ГЕРБ имат проблем в качеството си на опозиция. Но би трябвало да се сърдят единствено на себе си, че суверенът не им отреди втори управленски мандат. Те повече мандат за управление на страната няма да имат. И ако след изборите все пак съм имал известни съмнения дали е възможно тази партия да бъде реабилитирана като възможен - дори съучастник в управлението, а не самостоятелно, след поведението им от последните 100 дни вече съм убеден, че тази партия е безвъзвратно в политическото минало на България от гледна точка на статута й на управляваща. Тя, ако въобще оцелее парламентарно, ще бъде в опозиция и колкото по-рано свикнат с тази мисъл, толкова по-добре", обясни лидерът на ДПС.

„Отговорност на политиците е да намерят решението на задачата и да съставят кабинет, който да управлява страната. В противен случай отказът от съставяне на кабинета ще бъде директно непризнаване на резултатите, все едно казвате на избирателите - „вие ни изпратихте в това Народно събрание, обаче ние не можем да влезем в ролята си. Това е проява на бягство от отговорност", каза още той.

„Сега не е време за предсрочни избори. Убеден съм, че недоволството е от всички парламентарни групи в 42-то Народно събрание и българските граждани са абсолютно справедливи в своята остра критика. Гневът е разбираемо чувство, когато наблюдават какво става трети ден в 42-то Народно събрание. Ние не бягаме от своята отговорност. Парламентът е разделен на две. Има парламентарни групи, които искат да преодолеят това състояние, искат да осигурят на парламента условия за нормална работа, за да не станат гражданите свидетели на подобни грозни сцени, парламентът да работи в интерес на обществото", посочи Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5883 |27.09.2013 Миков с хумор: Очевидно ГЕРБ ме подкрепят . 24| 5328 |27.09.2013 Т. Андреева: Не ние, а ГЕРБ са правили политически чистки . 27| 5827 |26.09.2013 Янаки Стоилов е автор на парламентарния финт за ГЕРБ . 23| 7282 |26.09.2013 Корман Исмаилов: Има топла връзка между ДПС и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads