Реклама / Ads
19| 4390 |19.03.2015 НОВИНИ

Местан за Сърница: Спират тока на гласувалите за ДПС

.
Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан обвини управляващите, че оказват натиск върху избирателите в Сърница и заплашват да оставят без ток хора, гласували за ДПС. В неделя на балотажа за кмет ще спорят Неби Бозов (ДПС) срещу Мустафа Аликанов (ГЕРБ).
 
"Днес бях информиран и получих документи за брутален натиск върху свободната воля на избирателите от страна на служители на местното лесничейство", заяви Местан.

Той разказа, че в една малка махала - Селище, която се намира на територията на горското стопанство, има 5-6 къщи, в които живеят малко хора, а от много години ЕРП-тата не са инвестирали в отделен трафопост за тях и поради тази причина те черпят ток от трафопоста на горското стопанств

"Явно тези хора са извършили голямо престъпление спрямо властта, уличени са, че на първи тур са подкрепили кандидати на ДПС, и получават писмо-уведомление, че до 19 март следва да предприемат мерки да си осигурят захранване от EVN – Велинград, защото, считано от 20 март, горското стопанство ще прекъсне електрозахранването на всички сгради, които не са негова собственост", обясни лидерът на ДПС.

Той определи това като брутален натиск. Според неговия разказ горските са отишли между първи и втори тур на изборите и са казали на хората: "Нека ДПС да ви даде ток".

Зам.шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече обвиненията на Местан. Той отрече възможността някой местен активист на ГЕРБ да се е престарал на своя глава и обеща да провери случая.

По-късно от ГЕРБ обявиха официална позиция. В нея се уточнява, че постройките в село Селище, които са собственост на Държавно горско стопанство (ДГС) "Селище" и са отдадени под наем, използват общ трафопост. При разглеждане на разходните фактури на стопанството е забелязано завишаване на сметките за електроенергия. Извършена е проверка, която показва, че въпросният електромер, който е общ, е изправен. Докладвано е обаче, че разходът се дължи на консуматори, които не са собственост на стопанството. Именно заради това е отправена молба към живущите в Селище не да си търсят алтернативен източник на ток, а да открият свой електромер, с отделна партида, независима от ДГС "Селище".

"Токът не е спиран и няма да бъде спрян на 20 март 2015 г. Срокът в писмото е зададен, за да бъде открита отделна партида от живущите до тази дата", твърдят от ГЕРБ. От партията изтъкват, че изказването, че жителите на село Селище са "уличени, че на първия тур са подкрепили кандидата на ДПС и получават писмо", подчертано нарушава правилото за тайна на вота на българските граждани и повдига множество въпроси относно кой и как контролира вота на хората в Сърница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4836 |19.03.2015 Местан: Получих документи за брутален натиск върху избиратели в Сърница . 34| 4706 |11.03.2015 Местан с ултиматум към Борисов: ПФ и РБ аут от властта . 1| 5527 |08.03.2015 Люта Баба Марта и днес: вятърът и снегът не спират . 0| 4596 |07.03.2015 Влакове спират заради лошото време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads