Реклама / Ads
53| 9877 |28.10.2020 НОВИНИ

Методи Андреев пред Фрог: Борисов и Доган се конкурират кой е по-добър руски проект

.
Методи Андреев
Защо партиите, които подкрепят протестите и са против корупцията, с изключени на ДБ и БОЕЦ, не реагират по никакъв начин на огромната далавера наречена “Турски поток”, “Балкански поток?! Борисов ще се окаже, че заедно с Доган се конкурират кой е по-добрия руски проект за България. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Ето гледната му точка за строежа на енергийния проект:
 

Това, което се върши по “Балкански поток” е абсурдно - България и ние плащаме за руския интерес. Доган е функция на този руски интерес. ДПС бе създадено точно от службите на русия, за да не може мюсюлманите, които пострадаха във Възродителния процес, да влеят своите гласове в антикомунистическия вот на страната. 


Това хибридно влияние на Русия в икономиката, в политиката, се проявява в тази гранд корупция. Огледайте се около нас къде има олигарси и такова срастване между партии и частни интереси. В Русия и в България. Моделът е един и също. Ние не сме против корупцията на Борисов, а въобще против корупцията. В България корупцията е най-сигурният начин за превземане на държавата отвътре. Това е една стара стратегия на руския имперски интереси. Първият опит да бъде превзета държавата ни чрез корумпиране на политическия елит, беше по времето на Иван Костов. Опита се да го направи групата около Майкъл Чорни.

 

Тя трябваше да изгради в България корупционно предмостие от купени политици от различни цветове. Тогава работата не стана и тази група бе бързо бе неутрализирана.  Това, обаче се случи с КТБ. Затова сега няма леви и десни в корупцията. Има зависими хора от всички партии, оплетени в руската паяжина на корупцията. Бойко Борисов е зависим от Русия и затова защитава руските интереси. Той се страхува от Путин, най-вероятно заради ангажименти и информация. Упорито се говори, че с този “Турски поток” се изплащат пари, които изчезнаха от българо-руското дружество “Южен поток”, които Русия е дала. 600 милиона ли са, 800 милиона ли са, никой не казва. 


Тръбата копира траекторията на “Южен поток”. Видяхме от лайфовете на БОЕЦ, че се цитира строително разрешение от 2013 година, което е за “Южен поток”. Това означава, че те друго строително разрешение за тази тръба няма. Кой изработи проекта на този газопровод?! Кой е главният проектант?


Енергийните проекти на Русия са може би една от причините Борисов да не подава оставка. Той е човек, в който се пресичат различни интереси на политико-икономически-олигархически кръгове. той е играл през последните 10-11 години с много хора-финансово мощни. Не се знае какви ангажименти е поемал. За обвързаността Борисов-Пеевски е повече от ясна. Ако двамата решат да си разделят интересите, 10 години няма да могат, защото са много обвързани. 


Виждаме какво се случва със строителството на АМ “Хемус”. Вече има нов метод, при който по законен начин се прехвърлят едни огромни финансови ресурси. Може би над 2 млрд. лв. отидоха в държавната фирма “Автомагистрали”. Кои обаче са подизпълнителите?! Те действат по друга схема-наемат машини и работници. От кои фирми са те и какви са разценките за тези наеми?! Те намериха един начин, при който могат да разпределят огромни средства без обществени поръчки. те искат въобще да не се обявява обществена поръчка и намериха този начин. Много услужливо коронавирусът започна да разболява висши гербаджии.


Промяната може да се случи със  сериозна гражданска активност и сериозно политическо представителство, което иска да ликвидира не просто корупцията,  причините за тази ендемична и пандемична корупция. Не просто да сменим Борисов и Гешев, не просто да разбием на Делян Пеевски схемите. Въпросът е кои са силите, които създадоха от тези дебелаци властелините на държавата.  Кои са тези сили?


Тези сили могат да бъдат само някои имперски сили. Русия няма от какво да се оплаква- ще правим “Белене”, плащаме тръбата. А в същото време действително ценната връзка на България, за да има дефирсификация с Гърция, ние 10 години не можем да я направим. Това показва, че Бойко Борисов, Теменужка Петкова и цялата тази посткомунистическа клика обслужва не българския, а путински интерес у нас. 

Много му е чудно защо американското посолство си трае. Какво ще стане с този газопровод, след като 90 на сто е запазен за “Газпром”?

 

Е каква е тази диверсификация?! С 10 процента ли ще я правим?!  Ами, ако пък не тръгне газ?  В един момент тези, които са ни дали парите, на кредит, за да построим тръбата, може да предяват иск за собственост. По времето на Жан Виденов Русия искаше да придобие собственост върху нашата газопреносна мрежа и това не стана. Но сега това може да се случи.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4449 |28.10.2020 Клуб ”Просперитет”: Бюджет 2021- опасен завой наляво! Откровено предизборно харчене . 3| 5273 |27.10.2020 Протестът в деня на Будителите започва пред Националната библиотека . 11| 6229 |27.10.2020 Радослав Бимбалов: Гешев е не просто позор, а е опасност. Представете си митично животно, с три глави . 10| 4659 |27.10.2020 Нинова: Бюджет 2021 е предизборен. Борисов си купува с всяко левче глас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads