Реклама / Ads
29| 4758 |16.08.2023 НОВИНИ

Мястото на тримата патриоти, работили на терен във Великобритания за Путин, е във „Възраждане“. Защо?

.
Да сме наясно от самото начало: немалко българи считат, че патриот е този, защитава и работи за руските интереси. Така, че обвинените трима българи във Великобритания за шпионаж в полза на Москва, са просто големи патриоти. Тяхното място е в „Единая Россия“ на Путин, „Възраждане“ на Костадинов или БСП на Нинова.
 

София, новини от последния час: Българските тайни служби и прокуратурата все още очакват някой да преведе материалите от британските медии за някакви двама мъже и една жена, които уж били уличени в шпионаж на Острова в полза на Русия. През декември, когато експресно поръчаните преводи се очаква да бъдат готови, МВР, ДАНС и прокуратурата ще отправят запитване до британските МИ-5 (контраразузнаване) и МИ-6 (външно разузнаване) за какво по-точно става дума.

 

След задълбочени анализи и разбор на обстоятелствата, родните експерти ще изготвят доклад, в който червената нишка ще проследи добрите партньорски отношения между България и Обединеното кралство, в частност по линия на сигурността. Ще се припомнят традициите по неразкриване на престъпления, като убийството на българския писател дисидент Георги Марков, продължена със завидна последователност от българските служби по избягване на резки движения в разкриването на руски шпиони от ГРУ, заподозрени от пет-шест чужди разузнавания, че са шетали из България и са опитали да убият бизнесмена Емилян Гебрев, сина му и негов служител.

 

През януари 2024 г. МВР, ДАНС и прокуратурата ще излязат със съвместна декларация, че българите, уж руски шпиони, може и да са повлияли по някакъв начин на резултатите от гласуването на нашенци във Великобритания, но няма доказателства за това. На Острова може и да има, но тук няма. Затова слуховете, че рязкото повишаване на резултатите в полза на „Възраждане“ имат нещо общо с „Възраждане“ са злобна интрига.

 

Има доказателства. Съобщението на БНР, в което с трън да се завъртите, пак няма да откриете путинофил, дори полупутинофил, след изборите гласи: „Станаха известни крайните резултати от гласуването на българите във Великобритания за 49-ото народно събрание. Печели коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", но прави впечатление силното представяне на "Възраждане". Коалицията ПП-ДБ печели 39,08% от гласовете на българите на Острова. На практика обаче в коалиция двете партии печелят с около 7 на сто по-малко от предишните избори през октомври миналата година, когато участваха поотделно. За сметка на това "Възраждане" със спечелените 29,04% бележат подобрение със 7%.

 

Виждате ли? Увеличение на гласовете за „Възраждане“ само със 7 на сто. Руското ГРУ обикновено държи да са поне 10%, че и нагоре.

 

Както сами се убеждаваме, нашите институции, които храбро бранят националната ни сигурност, ще са прави, както винаги: Руските шпиони и „Възраждане“ нямат нищо общо. Защото ръководството на „Възраждане“, наричано от злоба и завист от разни джендърски изчадия и национални предатели, спуснати в политиката с американски парашути „копейковци“, е съставено само от големи патриоти и интересите на Кремъл не ги интересуват. Въобще! Никак даже. „Здравствуйте, тов. Митрофанова! Как Ваше драгоценное здоровье? Господи, благослови государья Путин!"

Измишльотини в главите на ястребите, които искат украинците да продължат да воюват с двойните ни освободители, които толкова ни искат в техния Руский мир… Аман от този колективен Запад! Аман от западната цивилизация.

 

Най-важното оставих за десерт. Британските медии до една - с огромни букви - пишат за българите, шпионирали в полза на Путин. В загнилите медии като въпросните това е традиция. Истината е съвсем друга: британците ни мразят и искат да ни колонизират заедно със САЩ и НАТО. Помним как навремето Чърчил е искал да ни изтъргува за себе си с драсканици на една салфетка. Но чичко Сталин не е вчерашен и ни е прибрал под крилото си. Където някои българи все още искат да са…  

 

Ще видите, че българските служби и прокуратура няма да открият нито едно доказателство за шпионска дейност, свързано с почтените трима българи, давали своя принос за развитието на британската икономика и култура. Това, че участвали в комисии в изборни секции пък доказва високото ниво на тяхната гражданска съвест.

 

И като стана дума…да погледнем в бъдещето. Там аз виждам високи държавни отличия за Бисер Джамбазов, Орлин Русев и Катрин Иванова. Церемониите се провеждат в Гербовата зала на «Дондуков» 2.

 

Както се казва: Гру своих не бросает.

 

Дали иронизирам? Ами...

 

Огнян Стефанова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2550 |15.08.2023 Посолството ни в Лондон не е знаело за задържането на тримата българи . 0| 2729 |26.07.2023 Нов депутат - Васил Тодев се закле на мястото на Шотев от ПП-ДБ . 29| 4008 |27.06.2023 Иво Инджев: Защо нямаше руски патриоти, които да легнат пред танковете на „Вагнер“? . 28| 5472 |24.06.2023 Кой е Евгений Пригожин и колко е опасно е да заеме мястото на Путин в Кремъл?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads