Реклама / Ads
7| 2635 |29.02.2024 НОВИНИ

Михал Камбарев, ПП-ДБ: Ако не направим регулаторите независими, тази държава няма да тръгне напред

.
Народният представител от ПП-ДБ Михал Камбарев Източник: Стопкадър: bTV
"Оставам с убеждението колко е ключово да сложим в регулаторите независими хора. Много е интересно да се види как едни и същи имена започват да се повтарят на ключови позиции - това означава, че трябва да избираме хората по прозрачен начин. Главният прокурор няма да бъде сменян, когато партийният лидер каже, а когато не си върши работата. Важно е заради цените на тока и на водата, които определя КЕВР. Комисията за защита на конкуренцията продължава да се председателства от майката на един депутат. Ако не направим регулаторите независими, тази държава няма да тръгне напред."
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV народният представител от ПГ на ПП-ДБ Михал Камбарев.

 

"С всеки изминал ден се убеждавам колко ключово е да сложим независими хора в тези регулатори", смята депутатът.





Той разказа, че по-рано днес е бил на изслушването на Ивайла Бакалова и Веселин Денков в парламентарната комисия за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса и там за пореден път се убедил в това.

 

"Трудно е когато години наред си имал 100% контрол над регулаторите, изведнъж някой да ти каже, че е време да се откажеш от този контрол. Надявам се да се случи това узряване. Случаи като Десислава Атанасова в Конституционния съд не може да се случват. Аз разбирам раздразнението на някои хора, но ако не обърнем тази страница и не погледнем към бъдещето, няма да прогресираме", каза още Камбарев.

 




Относно предстоящата ротация, народният представител каза следното:

"Днес ние все още чакаме ГЕРБ да отговорят и да напишат програмата. От една страна Борисов и Пеевски повтарят в ефир - "Избори, избори, избори!". В меморандума ние казваме какво виждаме в управлението на България. Няма червени линии - единствената червена линия, която поставяме, е, че ние няма да управляваме само заради самото управление. За нас е важна реформата и правенето на регулаторите независими", изтъкна политикът.





По думите му има едно изместване от темата. Същинският въпрос бил дали искаме да има правителство или не.

 

"Ние сме склонни да говорим. Нека започнем първо разговора, после ще мислим за по-нататъшни действия. Искаме да има кабинет, за да има национално отговорно управление. Преговорите трябва да започнат по някакъв начин. Проблемът е, че не ги виждам да започват", допълни той.

 

Относно исканата оставка на военния министър проф. Тагарев, Камбарев посочи, че според него министърът на отбраната си върши работата адекватно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2762 |29.02.2024 Веселин Денков за Нотариуса в НС: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха . 13| 6316 |29.02.2024 Ивайла Бакалова в комисията за Нотариуса: Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци, държавата е в ръцете на корумпирани . 1| 3789 |29.02.2024 Експерти от ДАЗД установиха: Има пропуски в училището на Ивана от Дупница . 9| 3965 |29.02.2024 Вижте кой оглавява движението "Център" на Васил Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads