Реклама / Ads
18| 4284 |04.11.2015 НОВИНИ

Миков към Калфин: Дясната ви политика обрича България

.
Михаил Миков
„България е раздирана и унищожавана от бедност и перспективата й в по-краткосрочен план изчезва поради отсъствието на политика, насочена срещу бедността.
 
Това личи във внесения от управляващите бюджет. Срещу убийствената бедност правителството предлага политика на облагане на най-ниско доходните групи”.  Така председателят на НС на БСП Михаил Миков се обърна към вицепремиера Ивайло Калфин поради отсъствието на премиера и възможността да се обърне към него по време на блицконтрола.  По думите му в последните дни все повече се появяват невидимите резултати от едно дясно управление, което не държи сметка за бедността в България.  Той подчерта, че полицаите вече са видели невидимите резултати, а в следващите дни и други социални и професионални групи ще ги видят.

 

Михаил Миков заяви, че разбира притеснението да бъде внесен този бюджет преди изборите, но хората и сега ще видят, какво им се случва. Лидерът на левицата подчерта, че отново се замразяват социалните плащания: помощта при две и повече деца остава 75 лева, обезщетението за отглеждане на дете, месечната добавка за деца с увреждания, помощта за първокласници, еднократната помощ при бременност, а в същото време се прави трик като се взима доходът на двамата родители, за да намалее броят на децата, които получават семейни помощи във връзка с месечния доход.   „50% от първокласниците тази година, а в някои региони като Смолян - 86%, Кърджали – 76%, Видин – 74%, ползват помощи за първокласници, но за втори и трети клас и нагоре няма нищо”, подчерта Миков.

 

„Не смятате ли, че с политиката, която провежда вашето дясно правителство по отношение на борбата с бедността, унищожавате всякакви перспективи пред българските граждани и те трябва да си търсят живот извън България”. Този въпрос отправи лидерът на левицата към Калфин. Миков припомни, че такава политика е била провеждана и от предишното правителство, ръководено от сегашния премиер на страната. В бюджета за 2014г. тези плащания са размразени, а в бюджета за 2015г. под ръководството на дясното правителство отново са замразени. „Предприемат се същите мерки и в бюджета за 2016г.”, възмути се Миков. По думите му все по- трудно ще могат да бъдат убеждавани хората, че няма ляво и дясно, особено тези, които взимат 300-400 лева, земеделските производители, на които се вдига осигуряването с 10%. Миков бе категоричен, че това увеличава диспропорциите и убива перспективите пред България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4427 |03.11.2015 Калфин: Някъде е счупен диалогът в сектор Сигурност . 0| 4437 |01.11.2015 В кв. "Кремиковци" в Гърмен гласуваха на поразия . 6| 5131 |30.10.2015 Миков: Президентът се вълнува от собствения си проект, а не от онова, което вълнува хората – местните избори . 10| 6610 |30.10.2015 Миков: Опорочен е 15% от вота, за 20-30 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads