Реклама / Ads
17| 4455 |13.01.2015 НОВИНИ

Миков ожали разделението на обществото

.
Михаил Миков
Според Миков българското общество е силно разделено най-вече икономически и социално. Ще продължим да отстояваме като опозиция политика, която да води до преодоляване на това разделение. Правителството не предприема мерки в тази посока, каза Миков.
 

Правителството на четворната коалиция няма намерение за приемственост в политиките, каза на пресконференция лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от БГНЕС. Работа, доходи, образование и здравеопазването са най-важни за българските граждани. Икономическото развитие на страната, особено след спирането на проекта „Южен поток”, е в основата на това, каза председателят на левицата.

 

Основна тема в работата на БСП ще бъде средното образование, срещи с обществеността, кръгли маси по тази тема. Приоритет е оскъдният държавен ресурс да бъде насочен в обществото образование.

 

Соцлидерът коментира и спирането на 38 влака, като заяви, че политиката на ГЕРБ винаги разглежда БДЖ като губещ, а той е най-икономичен и социален. Призоваваме членовете и симпатизантите си да се включат в протестите за спасяването на БДЖ. Искаме позиция от правителството по този въпрос. Безумното унищожаване на държавните железници трябва да спре, каза Миков.

 

Освен това той обяви, че в следващите 10 дни левицата ще внесе искане до Конституционния съд за противоконституционност за някои от текстовете от Правилника на Народното събрание, които ограничават свободата на политическото слово. Когато днес говорим за свободата на словото, е добре да видим всички ограничения, добави Миков.

 

Той заяви, че БСП-Лява България ще бъде опозиция, която поставя алтернативи. Няма да бъдем опозиция на всяка цена, каза Миков и посочи за пример стъпките за реформа в МВР и влизането на Закона за държавния служител в силовото министерство. От друга страна Миков заяви, че прехвърлянето на пенсионните партиди от частните фондове в НОИ нямало да доведе до доверие в пенсионната система.

 

От своя страна народният представител от левицата Петър Мутафчиев коментира, че спирането на 38 влака по БДЖ е дало основание на БСП да поиска извънредно заседание на транспортната комисия в парламента, на което да се изслушат министърът на транспорта и ръководството на БДЖ. Един такъв подход говори, че ръководството на БДЖ няма ясна визия за намаляване на разходите, а се търси съкращение, добави Мутафчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4734 |05.01.2015 Миков стяга редиците на БСП във Вършец . 44| 4572 |27.12.2014 Равносметката на Миков: БСП получи най-лошите изборни резултати . 11| 4188 |23.12.2014 Миков:Стилът на действие на ГЕРБ не е застигнат от еволюционните процеси . 4| 3998 |23.12.2014 Миков: Пенсионната реформа е безпрецедентно непрозрачна. Премиерското вето замества президентското

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads