Реклама / Ads
3| 4175 |16.10.2015 НОВИНИ

Миков: За ВВС ще има бъдеще с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения

.
Михаил Миков
„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по случай Деня на авиацията.
 
Председателят на БСП припомня, че повече от век българското небе е пазено от български криле, но днес съществува опасността над нас да летят военни самолети с чужди обозначения, било то и съюзнически. „Отдавна стана ясно, че за достойните хора от ВВС, които приемат работата си като патриотичен дълг, това е неприемливо. Уверен съм и в несъгласието на мнозинството от българските граждани”, добавя още Миков. По неговите думи за управляващите съществува и една друга „възможност” – спасяването на едва един или два от бойните ни самолети. „Но „евтиният”  ремонт в полско предприятие може да излезе скъп, ако се окаже, че някоя част не може да бъде произведена от съюзна Полша, а руският производител откаже да я достави на България”, обяснява лидерът на социалистите.
    
Миков е категоричен, че с ремонта на българските изтребители е свързано поредното от серия некомпетентни, неадекватни и често скандални решения на военния министър Ненчев, чиято оставка БСП поиска. „Защото за ВВС ще има бъдеще единствено с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения, които свеждат перспективата за развитие до ликвидирането на цели войски”, категоричен е той.
 
    
„С надежда, че ни очаква по-добро, казвам „Честит празник!” на летците от бойната и гражданската авиация, на ветераните, на всички техни колеги с пагон и на цивилна служба, на близките им, които споделят тежестите на тяхната професия в служба на Родината”, пише още в своето поздравление Михаил Миков. Председателят на левицата изразява своята увереност, че военните ще запазят духа и с оптимизма си, с който гледат към онова, което е пред тях в професионален и личен план. „Уверен съм, че за Военновъздушните сили, за Българската армия и за България ще настъпят по-добри времена, ако бъдем непримирими всеки път, когато се подкопават националните интереси. В България всички знаем, че само заедно можем да променяме и настоящето, и бъдещето”, завършва Михаил Миков.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4153 |15.10.2015 Шефът на ВВС: Военните ни летци ще имат бъдеще . 2| 5495 |15.10.2015 Миков: Кольо Милев и листата на БСП са точните хора в Сливен . 4| 4064 |14.10.2015 Миков: Думите на Борисов за проектите и партньорствата са срам за България . 1| 4806 |14.10.2015 Миков: БСП е категорично против данък „градина”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads