Реклама / Ads
8| 2645 |26.07.2023 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Контраофанзифата на Украйна буксува, западните партньори са притеснени

.
Владимир Керемедчиев
Контраофанзивата на Украйна буксува и не постига достатъчни резултати, заяви Милен Керемедчиев пред БНР и изказа мнение, че е жизнено важно тази контраофанзива да постигне успехи: ”Пропадането на контраофанзивата ще доведе до много изтощителна зима, отново с военни действия, с липса на преговори - нещо, което определено Русия иска”.
 

Според него следващите месеци са жизненоважни за развитието на войната. За момента той не смята, че тя ще излезе извън границите на Украйна: "Конфликтът ще се развива на територията на Украйна още много дълго време. Русия няма капацитета да излиза извън рамките на Украйна преди да завърши с някаква победа на фронта".

 

Има притеснение в западните партньори относно развитието на войната в Украйна, посочи  бившият зам.-министър на външните работи.

 

Основните акценти, които ще бъдат обсъдени на днешното първо заседание на съвета НАТО - Украйна, са спреният износ на зърно и сигурността в Черно море.

 

"По този начин Русия се опитва да има натиск върху цялата световна общност, тъй като износът на зърно не е икономически важен само за Украйна. Украйна снабдява със зърно голяма част от африканските държави и част от арабските държави. Голяма част от това зърно отива за Египет, държавите от Близкия изток. Путин използва и този коз, за да има преговори с Руската федерация и да се достигне до някакви взаимни компромиси. Това определено води до шантаж, както и взривяването на складове със зърно, намаляването на обема, води до паника на пазарите и при всички положения внася допълнително напрежение. По този начин Путин се опитва да се върне на масата на преговорите и най-вече чрез посредничеството на Турция", коментира Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2763 |24.07.2023 Адвокат Менков: Присъдата по делото Милен Цветков ще повлияе като генерална превенция върху шофьорите . 4| 2682 |21.07.2023 ВКС потвърди: Убиецът на Милен Цветков ще лежи 9 години в затвора . 9| 2586 |12.07.2023 Милен Керемедчиев: Докато има реален конфликт, перспективата за членство на Украйна в НАТО е неясна . 7| 2989 |10.07.2023 Милен Велчев: Може да влезем в еврозоната с излишък и с нулев дефицит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads