Реклама / Ads
11| 6153 |23.10.2020 НОВИНИ

Милен Кермедчиев: Ако Байдън спечели изборите, ще има натиск за борба с корупцията у нас

.
Милен Кермедчиев Източник: БГНЕС
Политиката на Тръмп ще бъде все по-силното привличане на България като съюзник и изместване на Турция. Тръмп не се интересува от корупцията и върховенството на закона. Ако Байдън спечели, тогава ще видим другата страна - натиск спрямо това България да се бори срещу корупцията, правата на малцинствените групи, върховенството на закона - всички теми, които Европа повдига в момента.
 

Това коментира в ефира на bTV Милен Кермедчиев след сблъсъка между кандидатите за Белия дом Доналд Тръмп и Джо Байдън. Той определи Тръмп като "необходимото зло", защото е разтърсил организации като ООН, НАТО и др.

 

"Много по-различен дебат от първия бе сблъсъкът между Тръмп и Байдън. И двамата изпълниха предписаните им роли много добре. Тръмп се държа като президент на САЩ. Байдън беше много по-нападетелен, агресивен и искаше да покаже това, че може да бъде яркия опонент", обобщи Кермедчиев.

 

По думите му и в двата типа поведение има причина.

 

"Тръмп излъчваше увереност, защото проучванията показват, че мълчаливото мнозинство, на което той разчита много, продължава да съществува. Има много повече записали се републиканци в някои щати от демократите и това нещо не се обявява официално. Това е мълчаливият електорат. Не обявяват за кого ще гласуват по време на проучвания. Нервността на Байдън произлиза от тежкия корупционен скандал, който се вихри в САЩ със сина на Байдън. Говори се за вземани милиони долари по време на мандата на неговия баща. Скоро ще има изслушване в Сената по този скандал. Това може да нарани кампанията и Тръмп умело го използва", посочи Кермедчиев.


"Байдън попадна в три капана, които Тръмп му заложи и трябваше да признава грешки в минали свои политики - хващането и пускането на мигрантите, гласуването за масовите арести на чернокожи млади хора като сенатор през 80-те години и в края яна дебата, когато каза, че петролната индустрия ще бъде затворена и ще се премине към зелена енергия. Това е тежък капан, защото Тексас и Пенсилвания ще са много застрашени от подобно решение", коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4195 |23.10.2020 Тръмп и Байдън се обвиниха взаимно в корупция и наплатени данъци . 2| 4457 |20.10.2020 Ще заглушават микрофоните при последният сблъсък Тръмп-Байдън . 3| 4460 |10.10.2020 Виртуален дебат между Тръмп и Байдън се проваля . 0| 4302 |08.10.2020 Битката за Белия дом: Тръмп отказа виртуален дебат с Байдън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads