Реклама / Ads
4| 2455 |19.02.2024 НОВИНИ

Министър Илиев: Заловеният с подкуп Иван Иванов е назначен по времето на Красен Кралев

.
Димитър Илиев
"Беше заловен човек с пари на стълбите на спортното министерство. В момента плащаме данък за това, че сме дали доверие. Случаят с корупционния скандал в министерството в много неприятен. Сега вече няма корупция". Това каза министърът на спорта Димитър Илиев в предаването "Защо, господин министър?" по bTV.
 

"Има корупция в Министерство на спорта – беше заловен служител с пари на стълбите във ведомството, но са взети всички мерки това да не се повтори", посочи министърът на спорта Димитър Илиев.





"Корупцията е проникнала дълбоко в българското общество през последните десетилетия и никой няма гаранция, че в неговото ведомство няма хора, които са готови да посегнат. Ние в момента плащаме данък на това, че сме гласували доверие на хора, които са назначавани преди нас“, обясни той.

 

Министърът на спорта посочи още, че Иван Иванов е служител във ведомството от 2018 г. – по време на мандата на Красен Кралев.

 

"Аз обаче смятам, че на хората трябва да им се даде шанс, да им се гласува доверие, за да разгърнат максималния си потенциал. Да, случаят е много неприятен, но никой не може да гарантира какви хора има в министерството си", поясни той.

 

Според него случаят с Иван Иванов е добър пример за всеки, който се изкуши да получи пари на ръка отново.

 

"Органите работят и той ще трябва, след това да отговаря за действията си", категоричен е министърът.


"За Иван Иванов излязоха много интересни факти, след като той беше заловен. Той има изключително скъп автомобил с всички екстри и дори с шофьор. Хвалил се е с това и вероятно е искал да бъде "баровец", ако мога така да се изразя“, посочи той и отрече в схемата да е имало замесен зам.-министър на спорта.





"Абсурдно е дори да допуснем, че проф. Даниела Дашева (зам.-министър на спорта – б.р.) е замесена в този корупционен скандал. Познавам я от много време – тя е човек, който винаги е спазвал законите", категоричен е министърът.

 

Той каза също така, че е вменено на федерациите да публикуват финансовите си отчети на страниците си в интернет. Освен това се търси цялостна промяна за протичането на одитите.  

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2468 |19.02.2024 Тялото на Навални остава в ръцете на руските власти, съобщава се за открити синини . 0| 2620 |19.02.2024 Хутите атакуваха кораб, пътуващ към България . 7| 3802 |19.02.2024 ISW: Забавянето на западната помощ за Украйна помага на Русия, която воюва без интерес към загубените животи . 1| 2540 |19.02.2024 Пред паметника на Васил Левски в София тази вечер почитаме Апостола на свободата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads