Реклама / Ads
34| 9113 |04.01.2015 НОВИНИ

Министър Танев развенча и Наполеон, вземал се насериозно

.
Проф. Тодор Танев
„Трябват реформи“, заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев по БНТ и посочи, че те трябва да почнат от детските градини и да стигнат до висшето образование. Той, обаче, отчита сериозен спад на активността на родителите по въпросите, свързани с образованието на децата им.
 
„Радикално трябва да се сменят учебните програми, за да се смени цялата философия на преподаване“, смята той. Според него дисциплината в училище може да се подобри, ако учителите умеят да приковават вниманието на децата.

„Учителските заплати трябва да бъдат в абсолютно най-скоро време радикално променени нагоре“, заяви Танев. Той обеща в близко бъдеще да предприеме първите стъпки по този въпрос. По думите му, системата на образованието има огромни вътрешни финансови възможности. Министърът посочи, че няма да се налага да се вземат пари от други министерства. Той съобщи още, че е поканил европейските комисари по образованието и науката да дойдат у нас „заедно да помогнем на България“.

На въпроса от коя партия е, Тодор Танев изтъкна, че е един от съоснователите на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Според него, Реформаторският блок съществува благодарение на Гражданския съвет. Той обясни, че съществува мнението, че блокът не трябва да става партия, но трябва да се върви напред и да се извърви този път. „Това е реалността на този етап“, каза Танев.

Танев, който е и университетски преподавател, коментира и исканията да си подаде оставка, след скандалното си изказване пред ученици във Враца. Той се възмути от опитите да бъде изкаран русофоб и обясни, че от същото посещение са били определени фрази от контекста, а други са били скрити. Например, министърът изразил възхищението си от Менделеев.

„Направих грешка. Обичам да се изказвам – 32 години се изказвам пред студенти. Направих го провокативно. Може би не трябваше да го направя така“, призна Танев.

Професорът сътвори нова сензация като заяви, че „Наполеон не е бил пълководец, но се е вземал насериозно“. Образователният министър каза това по повод, че той самият не се взема много насериозно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4262 |03.01.2015 Зам.-спортният министър предрича: Майката на изоставеното бебе ще се върне . 0| 4635 |29.12.2014 Зам.-министър влиза в надзора на НЗОК . 25| 4623 |24.12.2014 БСП обмисля да иска оставка на министъра на образованието и науката . 28| 5613 |23.12.2014 Танев се извини за гафа, заболяло го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads