Реклама / Ads
5| 4496 |09.03.2015 НОВИНИ

Министър Танев: Слуховете за оставката ми са измислени

.
Тодор Танев
Слуховете за оставката ми са измислени. Това каза в "Лице в лице" по bTV министърът на образованието Тодор Танев. Той каза, че е запознат с писаното за оставката му във вестниците "Стандарт" и "Преса", но бе категоричен, че това не е вярно. За втори път започва атака срещу мен. Премиерът Борисов не е говорил с мен и не е намеквал за оставка, допълни той.
 
Г-жа Кунева ме пита какво правя и само това. Ще дадем пресконференция по въпроса какво се прави в министерството, каза още министърът.

Когато има размърдване в едно министерство, тези които имат аспирации, гледат да се наместят и те. Нямам сериозен политически гръб с изключение на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Има приятелски огън, следете заседанията на парламента, посочи министър Танев.

Проф. Танев увери, че екипът му си върши работата, макар, че резултатите не са толкова бързо видими. Проблемите са натрупвани с години, въпреки това ние работим усилено. Направихме всичко възможно, за да не загубим евросубсидирането по образователните оперативни програми. По този въпрос никой не е говорил с мен.

Министърът на образованието посочи, че той няма солиден политически гръб, който да ме защити. Аз идвам от гражданската квота на РБ. Танев не отрече да има хора в коалицията, които желаят оставката му. За втори път откакто съм министър има подобна атака срещу мен и вярвам, че тази атака скоро ще утихне. Борисов ми вярва и е доволен от работата ми.

Просветният министър каза, че хората, които скачат срещу него са неинформирани за работата му, а не недоволни. Сега се връщам от Брюксел. Имах и среща с еврокомисар Кристалина Георгиева, която ме увери, че договорените евросредства от 560 млн. евро ще бъдат преведени, посочи министърът. С този пример той показа еврооценката за работата му. Част от атаките са заради позицията ми да се запази статута на майчиния език, включително и турския, който е избираем език. Изучаването на майчин език не може да бъде задължително. Някои хора махнаха "избираем" и остана "задължителен". Аз няма да съм министърът, който ще направи крачка назад по тази тема. За да разбера кой е авторът на тази атака ще трябва да се обърна към ДАНС, пошегува се министър Танев. Понякога завиждам на своите колеги министри за по-спокойната им работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4480 |06.03.2015 Мерджанов: Няма да подкрепим Бъчварова за вътрешен министър . 10| 4389 |06.03.2015 Правосъдният министър предложи дисциплинарно уволнение за съдия Янева . 19| 7646 |05.03.2015 Зам.-министър Красимир Ципов също си отивал след Вучков . 4| 4676 |04.03.2015 Местан: Право на министър е да даде оставка, на премиер да я приеме или не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads