Реклама / Ads
9| 5923 |10.10.2012 НОВИНИ

Министърка недоволства от министър

.
Десислава Атанасова
Д. Атанасова написала писмо на Дянков; изразила мнение и пред премиера, че парите за здравеопазване са намалени.
 

Вече съм възразила срещу новия бюджет и съм писала на Симеон Дянков, обяви по НТВ здравният министър Десислава Атанасова по повод
на намаления бюджет на Министерство на здравеопазването, което ще получи 100 млн. лева по-малко през следващата година.

Тя изразила мнение пред премиера, че трябват повече пари за лечението на деца в чужбина и за капиталови разходи от рода на заплати. Голям проблем било заплащането на медицинските сестри, но увеличение трябва ло да получи целият персонал, както в спешната помощ.

Атанасова призова кметовете на общините да вземат по-дейно участие в европроектите, които се занимават с отпускането на пари за здравни проекти заради ремонтирането и обновяването на болниците в малките градове. Правим всичко възможно да усвояваме повече средства по оперативни програми, които да отиват за ремонти на болници и спешни центрове.

В спешните центрове техниката била на добро ниво, но имало проблем с екипите, заради което започвали курсове и лекции за подобряване квалификацията на работещите там.
 

По темата за смъртните случаи поради лекарска небрежност в Майчин дом и Дупница Атанасова осведоми, че от РЗИ проверяли всички случаи. Отговорност следва да понесат всички виновни, но след като приключат проверките и се констатира, дали лекарите имат вина или не, каза тя. Но не можела да си представи, че някой лекар ще допусне умишлена смърт на пациент. 
 

Забраната за пушенето на обществени места е правилна стъпка. Категорично няма да подкрепя законопроекта за връщането му. Много по-добре е да сме туристическа дестинация с нашата хубава природа и археологически паметници, отколкото да сме дестинация за пиене и за пушене. На едно от първите места в света сме по тютюнопушене сред младите хора, което е много лошо, категорична беше Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5518 |09.10.2012 Отложиха делото срещу бившия военен министър Николай Цонев . 20| 5273 |02.10.2012 Министър успокои: Има достатъчно пари! . 21| 6296 |05.09.2012 М. Найденов си призна: Иска ми се да съм министър на културата . 15| 6564 |23.08.2012 Министър Ковачева изненадващо влезе във варненския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads