Реклама / Ads
16| 4583 |15.05.2021 НОВИНИ

Мира Радева към Буруджиева: Вече виждам коментарите във Фейсбук, че защитаваме статуквото

.
Мира Радева
Вече виждам коментарите във Фейсбук, че защитаваме статуквото. Това каза социоложката Мира Радева към колежката си Татяна Буруджиева. Двете гостуваха по БТВ, като между тях имаше пълно съгласие- наплюха Слави Трифонов и обясниха, че всички партии трябва да седнат и да се разберат.
 

„Наистина, когато възникнаха протестите, беше видими тази разнопосочност на интересите. И въпреки всички, толкова беше силен хъса да свали Борисов от власт, смятах, че те ще преодолеят различията си. И изведнъж се оказа, че тези хора са силни в отричането, но слаби в изграждането. Прилича на политически инфантилизъм.  Малки деца, които се бият, но не по честен начин. Това е ненаучен урок на тези хора. При демокрацията са важни свободата, второто е съгласието, респекта и уважението към другия. В един момент тябва да разберем, че и другите имат мнение.

 

Много вожд, няма индианец. Аз гласувах за Слави Трифонов, и двете ми деца също под мое влияние. Какво ме смущава – разчитам изборни ходове. Трифонов направи кампания във Фейсбук, но тя е възрастово ограничена. Ако искаш да си първа политическа сила не можеш да пренебрегваш медиите. Изразът „изчегъртаме“ е изключителен гаф. Другата група се активизира. Тази реплика може да доведе до плюс за ГЕРБ. Той отказва да застане на публичен дебат“.

 

Татяна Буруджиева каза: „Продължава да изглежда политическо инженерство, отколкото политическа реалност. Колкото повече напредва времето, толкова по-трудно им става на тези хора. Един протест, за да успешен, трябва да има правила. Същата немощ да свършат работа, а виждам в момента.  Става въпрос за дехуманизация на политическия опонент.  Тя е необходима по време на война. Не може в политиката да вървиш с нямане.  С интервютата си Слави Трифонов става губещ. Има къси разкази. Няма пуст път. Парламентът не е кола с един шофьор“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3610 |13.05.2021 Мая Манолова не оставя на мира служебни министри, засипа ги с въпроси . 29| 3456 |12.05.2021 Димитър Манолов: Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират . 13| 3611 |10.05.2021 КФН информира, че проверява „Градус“ . 11| 3137 |05.05.2021 Крум Зарков: Изкуственото пришиване на БСП към партиите от статуквото направи формирането на правителство невъзможно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads