Реклама / Ads
9| 6977 |10.07.2014 НОВИНИ

Мирослав Николов: Уволни ни нелегитимно заседание, ще обжалваме

.
Не сме подавали оставки. В движение научихме, че сме освободени, заявиха бившите вече шефове на ДФ „Земеделие” Мирослав Николов и Виолета Александрова.
 

Вчера от Министерство на земеделието излезе информация, че всички членове на управителния съвет са подали оставки заради нас. Но не се знае дали е така. Съмняваме се, че днес е имало легитимно заседание на управителния съвет, подчерта Николов в "Още от деня".

 

Ние ще обжалваме освобождаването ни. Няма нито един мотив за исканата ни оставка. Щом Греков казва, че има такива да излезе и да ги заяви. Министър Греков не е осъществявал контрол по проектите цели 6 месеца. През ноември дойдохме и нищо не беше направено, продължава Николов.

 

За тези месеци само 8 пъти сме ходили до Брюксел, нямам нито едни ден отпуск и болничен, за да подписвам проекти, уверява той.

 

Някои хора от Министерството на земеделието 5 пъти са пътували до Китай, допълни Александрова.

 

Атаката не е от наша страна и неразбирането не е наше. В понеделник отидохме при премиера и заявихме, че продължаваме да работим по проекти на земеделски производители. Вчера имаше заседание на управителния съвет и ни поискаха оставките за пореден път. Вчера моите заместници бяха изгонени. По нито една точка, за която сме се готвили за съвещанието, не сме разисквали.

Натиск се оказа върху мен и от други институции. Вчера Греков ме заплаши, че ще ми отнеме достъпа до квалифицирана информация.Тези неща се използват за рекет за висши държавни чиновници, отсече Николов.

 

От БСП ни подкрепят. Вчера имаше декларация от парламентарната група по земеделие, която подкрепя нашите действия, продължи той.

 

Спрени са редица европейски програми. Останала е само програмата за Развитието на селските райони. Във фонда винаги е имало големи финансови интереси, не скри Николов.

 

На 30 юни приключи предоговорирането. Няма проекти, те са договорени вече към тази дата.  Фонд „Земеделие” работи 3 седмици ударно.

 

На въпрос защи нищо не е направено по проекта на отец Никанор, Александрова отговори: Отец Никанор не дойде да си подпише анекса. Няма титуляр който да подпише документите. Колко пъти сме се обаждали, толкова пъти са ни казвали, че той е в чужбина.   

 

Проблемът е, че Греков не съумя да избере сертифициращ орган месеци наред. Има проекти за 1 милирад евро, които не са сертифицирани и са под риск.

 

Проектите по мярка 121 7 месеца стои на трупчета, защото чакаме да прехвърлят пари. Кметовете не са приключили със строителството, за да дойдат за плащания, така се опитаха да обяснят недоволството на градоначалниците Александрова и Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6115 |09.07.2014 ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Мирослав Николов . 5| 4967 |04.06.2014 ВАС отказа понижението на Мирослава Тодорова . 7| 7525 |29.05.2014 Венелин Петков уволни кореспондентката в Рим заради премиера . 6| 5635 |20.05.2014 След 2 месеца закани уволниха полицаите, снимали в Лясковец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads