Реклама / Ads
8| 4066 |01.11.2023 НОВИНИ

Митко Павлов: Хибридната война не е просто израз - тя засяга всеки един от нас

.
Митко Павлов Източник: Facebook: Митко Павлов
”Хибридната война не е просто израз, който чета и чувам доста напоследък, а засяга всеки един от нас.” Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook Митко Павлов.
 

Вижте и цялата публикация:

 

"Преди време се бях пошегувал с личността на кандидат-кметицата Ваня. Тогава ме емнаха за сексизъм веднага. Аз си се посмях, защото мислех, че всичко е една голяма парлама и всъщност, тя няма никакъв шанс. Защото е лице на една червена завера, да не изброявам тези, които застават зад кандидатурата й. Прочетете сами.

 

За телевизионните и изяви и публични изказвания, няма да говоря, защото тя сама казва достатъчно и нямам толкова продуктивна фантазия, за да я достигна във върховете на фразата. Спомняте си как щяхме да мрем от страх зимата, ако няма Газпром, после чужденците по заведенията станаха проблем за нея, вчера видях, че не качествено образование е важно, а дали има боя в кабинета на класния. Но се оказа, че цялата работа не е такава парлама, както мислех. И че хибридната война не е просто израз, който чета и чувам доста напоследък, а засяга всеки един от нас.

 

Тия дни гледах доста публицистика по телевизията и изчетох доста статии, преди всичко архивни. Исках да си сравня политически изказвания на така наречените лидери. Казани не толкова отдавна и разбира се – разминаващи се диаметрално с изявления казвани вчера или онзи ден. Те реално, тези така наречени политически лидери, си менят мнението и през два часа, камо ли когато става въпрос за няколко месеца или години. Очевидно сме свикнали на това и не ни пука. И не ни прави впечатление.

 

Аз съм на 45 години. Роден съм в София и съм израстнал в София. Спомням си с носталгия всичко хубаво и чисто, което ми се е случвало като дете в този град. Нямам баби на село и тук прекарвах и лято и зиме. Тук съм се влюбвал, тук съм разлюбвал, тук ми се роди дете. Вероятно и тук ще пукна. От нерви :)))

 

Нямам намерение да пиша ода за София, а да ви бутна леко и попитам: спомняте ли си какво се е променило в града ни, за всичките изминали толкова много години?! Спомняте ли си какво ви липсва, ако нещо ви липсва?! Не ви ли дразни провинциалната нахъсаност, с която този град се презастрои и съсипа. Всичко изплякано без грам съчетаване в нещо, което да ти е кеф да го гледаш. Мога да ви питам за много неща. Дали ви дразнят или не.

 

Мога да изброявам и някои положителни неща, които са се случили. И които на мен лично ми харесват. Но уви, повечето от нещата ме дразнят. Защото са половинчато направени, в повечето случаи калпаво и набързо. Да, нови са, ма какво от това А може да е друго яче. Заслужаваме ог, не мислите ли. Защото аз съм абсолютно изряден към тая държава.И би трябвало да живея така, както виждам как живеят околните........

 

Започнах с Ваня Григорова, минах през плитката ни памет, а накрая много искам да ви попитам: Защо, ама наистина защо не искаме да живеем по-добре. Защо бе мама му стара, живеете някак напук. Не искаме ли да ни е малко по-чисто, малко по-подредено и най-важното не сме ли го заслужили ?! Плащаме данъци, нали ?! Не можем ли да търсим по-често отговорност за избора си !? Не ме касае дали ще гласувате на балотаж или не. Просто искам да попитам: Защо отказвате да опитате поне да живеете така, както заслужавате ?!

 

P.S.
пиша този пост с хейтърски тон, защото алгоритъмът ще га завърти до повече хора :)))))))))))) хубав ден"

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4189 |29.09.2023 Социологът Юлий Павлов: Очаквам на кметските избори в София да гласуват по-малко от 400 хиляди души . 9| 4877 |22.09.2023 Проф. Пламен Павлов: Този празник трябва да се преосмисли и като солидарност към българите извън България . 0| 4535 |10.09.2023 След жестокото убийство на Митко: Поредна протестна демонстрация на хората от Цалапица . 0| 2454 |10.08.2023 Пламена Миткова със сребърен медал в скока на дължина в Йерусалим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads