Реклама / Ads
0| 5946 |26.06.2015 НОВИНИ

Митов: Колко техника и хора ще дойдат-като му дойде времето

.
Даниел Митов
Всичко, което се прави в момента, е в рамките на редовно планираните учения, които се правят всяка година, а в последните години те са над 200. В зависимост от размера на учението е и техниката, която влиза в България, заяви по НТВ външният министър Даниел Митов. Наши военни също участват в учения в други страни.
 
Техниката и военните идват и си отиват. И в момента се провежда учение и се знае точния брой на техниката и хората, които участват. За следващото също ще се знае, поясни той. Кога и колко ще влязат за следващото, ще се обяви от МО. Има определена процедура, която винаги се е спазвала, тя е по силата на споразумението със САЩ, подписано от г-н Калфин от правителството на г-н Станишев тогава, споразумението е добро и работи успешно.

В УЕЛС на срещата на НАТО се реши, че Алиансът ще подготвя план за готовност на действие поради усложнената обстановка. това означава повече учения, не за показване на мускули, а за да бъдат подготвени. това е националният ни интерес. който твърди обратното, не желае армията ни да бъде подготвена добре. Една армия трябва да бъде винаги подготвена, особено когато наблизо има конфликти. не само в Украйна, но и заради Ислямска държава, уточни Митов.

Това не се прави за заради ИДИЛ, репликира водещият Николаев. И заради ИДИЛ, настоя Митов. И пак каза, че няма проблем да се каже колко техника и хора ще дойдат, когато наближи моментът да идват.

Създаването на паника в населението се използва от политически сили, които не стоят зад националния ни интерес, смята Митов. наясно сме, че има хибридна война, пропагандна война, тя се води в цяла Европа. Нашите граждани ще са наясно какво се случва, ние принадлежим на свят, държащ на прозрачността, каза министърът.

Поредни интерпретации, така Митов окачестви слуховете, че България ще даде въздушното си пространство да бъде охранявано от турски самолети. МИГ-овете ни най-вероятно ще се ремонтират в Полша и може би няма да се наложи съвместна охрана. От нас зависи на кого ще я възложим. Но няма да е на Турция, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4740 |24.06.2015 БСП притеснени, на пожар викат Ненчев в НС заради USA-техниката . 0| 5563 |23.06.2015 Ненчев ни чул, ни видял за американска техника в България . 0| 5833 |17.06.2015 Кошмар в самолета: няколко часа във въздуха до Болоня . 9| 4225 |15.06.2015 Плевнелиев: Нямаме предложение от САЩ да разположат военна техника в страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads