Реклама / Ads
8| 4984 |04.07.2010 НОВИНИ

Н. Младенов: Овчаров и Петър Димитров говорят смешно, не водим войни с никого

.
Това заяви Николай Младенов по повод твърденията на бившите икономически министри Румен Овчаров и Петър Димитров, че решенията на ГЕРБ ни вкарват във война с Германия, Русия и Франция заради "спорните енергийни договори".
 


„Ако в главата на господин Овчаров и господин Димитров България е някаква съветска република, в която някакви бейове могат да си правят каквото си искат, не е така, има закони. И законите трябва да бъдат еднакви както за чуждите инвеститори, така и за българските”, допълни още министърът в предаването "На четири очи". "И двамата говорят смешни неща, не сме обявили енергийна война нито на Русия, нито на Германия, нито на Франция, само заради факта, че отстояваме българските интереси. Нека наистина да се преразгледат договорите, които са подписани преди това, и да се реши какво ще прави страната ни оттук насетне", категоричен е дипломат номер едно на България.

По думите му страната ни има цялостен портфейл, който дискутираме с нашите партньори, включително и с Русия. Това е едно цяло ветрило от отношения. „Аз няма да позволя, докато съм на този пост, отношенията ни с която и да е държава да се превръщат в еднотемни отношения, каза още Николай Младенов. От наша гледна точка всички енергийни и проекти трябва да отговарят на два въпроса – доколко диверсифицират източниците ни на енергия. Вторият въпрос е сигурността на доставките. Това е нашата гледна точка.", заяви Николай Младенов.

"Съкращения ще трябват, това е неизбежно, тъй като бюджетът ни е съкратен за тази година. Но за мен е по-важно да ползваме, ако искате повода на финансовата криза и съкращенията на бюджета, да погледнем по-внимателно по какъв начин се прави външна политика в България, по какъв начин определяме приоритетите си и къде слагаме ресурсите си." отговори на водещата Цветанка Ризова външният ни министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4486 |02.07.2010 Р. Овчаров: Свърших черната работа . 38| 5188 |01.07.2010 Триото Първанов, Станишев и Овчаров оценено на 1 млрд. лв. . 15| 5521 |01.07.2010 П. Димитров като Г. Димитров: Газът е като слънцето и въздухът . 13| 5490 |30.06.2010 М. Димитров: Някой нещо тайно е обещавал на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads