Реклама / Ads
5| 4654 |18.02.2010 НОВИНИ

Младенов смъмри Желева за допломатиеските уволнения

.
Николай Младенов
Спешно трябва да бъдат назначени наши посланици във Вашингтон, Париж, Скопие и Анкара, каза министърът на външните работи Николай Младенов.
 

Той  заяви, че съкращенията в дипломатическите служби ще бъдат внимателно анализирани, тъй като в много случаи съкращенията, извършени от Румяна Желева, в качеството и на тогавашен външен министър, не са направени по най-обективните критерии.

Това не означава, че няма да има съкращения, отбеляза Младенов и подчерта, че съкращения ще има, но на базата на внимателен анализ.

Николай Младенов представи новия си екип, поемайки Министерството на външните работи.

Сред заместник-министрите няма да има промени. Началник на кабинета на външния министър ще бъде Валери Рачев, с когото Младенов е работил в министерство на отбраната.

Министерство на външните работи ще има нов говорител - Весела Чернева.

Предстои да бъде оптимизирана структурата на министерството, каза Младенов и съобщи, че ще бъдат обособени отделни дирекции „Азия, Австралия и Океания" и „Африка и Близък изток".

Младенов е категоричен , че не може да има успешна външна политика, без да има успешна вътрешна политика. Той обяви, че една от насоките на работа на МВнР ще бъде подобряването на координацията с другите ведомства в страната.
Министърът подчерта, че предстои съвместна работа с Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на финансите, МВР, Министерство на отбраната.

Във връзка с изпълнението на шенгенските изисквания МВнР ще работи в по-тясно сътрудничество с МВР, а за влизането на България в еврозоната ще координира по-тясно с Министерство на финансите, поясни Младенов.

Основен приоритет ще е политиката на страната в региона на Източна Европа, Черно море и Балканите, каза още Младенов.
Той заяви, че ще направи всичко възможно да бъде максимално диалогичен.

„Не съм съгласен да се прави външна политика на крак", добави още Младенов, който по време на брифинга неволно казваше Министерство на отбраната вместо Министерство на външните работи.

Припомняме, преди да замени Румяна Желева Младенов бе военен министър.

Във връзка с решението на правителството за изграждане на кризисен център към МВнР за по-добра защита на българите в чужбина, Младенов каза, че структурата ще има 5 щатни бройки.

Той заяви още, че в министерството ще бъде изградена нова дирекция за международно развитие, която ще координира работата си с еврокомисаря Кристалина Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4517 |17.02.2010 Н. Младенов: За ПРО се водят разговори, не преговори . 2| 5675 |15.02.2010 Уволнения в Държавна агенция за бежанците . 2| 4432 |11.02.2010 Младенов замрази вдигането на пенсионната възраст . 33| 6275 |06.02.2010 Първанова говорила с премиера седмици преди изслушването на Желева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads